Patty Brard vindt Marc-Marie Huijbregts heel erg kinderachtig

Patty Brard vindt het heel erg flauw van Marc-Marie Huijbregts dat hij Shownieuws heeft verboden om een bepaald fragment uit zijn podcast uit te zenden. “Ik vind het heel kinderachtig.”

Marc-Marie Huijbregts en Patty Brard © RTL (l), Shownieuws (r)

Shownieuws pakt altijd graag uit met geestige fragmentjes uit de podcast van Marc-Marie Huijbregts. Ook zijn enigszins zelf uitgelokte inbraak kwam vorige week aan bod in de showrubriek. Een ‘dombo’, noemde Patty hem na het fragment. De cabaretier had zijn huissleutel namelijk in een soort kluisje op zijn eigen voordeur geplakt.

‘Ik hoor een vrouw’

Gisteren kwam Marc-Marie in zijn podcast, die hij samen met zijn sidekick Aaf Brandt Corstius maakt, wederom met een opvallende onthulling. De cabaretier moest afgelopen week namelijk met de ABN AMRO bellen, maar stuitte op een hork van een medewerkster. Die wilde maar niet geloven dat Marc-Marie écht een man is.

Het was vreselijk kwetsend, aldus Marc-Marie. “Ze zegt: ‘Dan moet ik even wat gegevens met u doornemen, mevrouw.’ Ik zeg: ‘Nou, meneer.’ Toen zegt ze: ‘Oh, wanneer bent u geboren? Maar mevrouw…’ Ik zeg: ‘Nogmaals: het is meneer.’ Zegt ze: ‘Oh, u belt voor uw man?’ Ik zeg: ‘Nee, ik ben zelf een meneer.’ Is ze stil, zegt ze: ‘Maar ik hoor een vrouw.’”

Onbeschoft

Onbeschoft gewoon, aldus Marc-Marie. “Het gebeurt mij vaker, dat mensen zeggen: ‘Oh sorry, dat had ik niet gehoord’, maar deze reactie heb ik echt nog nooit meegemaakt. Ze zegt: ‘Ik hoor een vrouw.’ Ik zeg: ‘Geef me even aan een collega van u die empathischer is of aan uw manager.’ ‘Ja, momentje, momentje.’ Dan laat ze me echt een halfuur in de wacht staan.”

En toen? “Dan komt ze terug en zegt ze: ‘Ik ga u niet verder helpen, want ik vertrouw u niet, want ik hoor overduidelijk een vrouw.’ Ik wist gewoon écht niet wat ik moest zeggen. Het was ook gewoon een heel onschuldig ding over het boekhoud-ding! Ik was er echt van ontdaan! Ze heeft me opgehangen. Ik vond het zó stom, ik vond het zo erg.”

Niet grappig

Dit is níet grappig en geen materiaal waar ze bij Shownieuws om kunnen lachen, aldus Marc-Marie. “Ja, en dit is nou niet iets voor… Ik zie het al aankomen dat Shownieuws dan zegt: ‘Hahaha, ze dachten dat hij een vrouw was, hahaha!’ Dat ze daar weer geinige grapjes over gaan maken, maar daar is dit gewoon niet geschikt voor. Laat dat gezegd zijn.”

Grapjes maken deden ze over die inbraak wel, weet ook de komediant. “Dan ging Patty Brard zeggen dat ik een dombo was. Dat vind ik helemaal niet erg, dan denk ik: prima, het was ook niet zo slim.”

Kinderachtig

Patty onthulde gisterenavond laat in Shownieuws dat ze zelfs met Marc-Marie heeft gesproken over haar dombo-sneer. “Ik heb je dombo genoemd en dat is een heel ding geworden. We hebben erover geappt en alles. Zó erg dat ik het volgende verhaal dus niet mag vertellen eigenlijk. We mogen het beeld niet gebruiken.”

Nu vindt ze hem geen dombo, maar kinderachtig. “Ik kan me voorstellen dat dat wel wat gevoeliger ligt en dat hij dat niet leuk vindt, maar ik vind het ook wel heel kinderachtig dat we ineens het beeld van die podcast niet mogen gebruiken, Marc-Marie. Hier zouden we namelijk níet om gaan lachen, hiervan zeggen we namelijk dat het echt niet kon.”

Podcast

De podcast van Marc-Marie Huijbregts:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen