Fidan Ekiz kotst op Giel Beelen: ‘Wat doet hij nog op de radio?’

Fidan Ekiz begrijpt er helemaal niets van dat de publieke omroep Giel Beelen maar blijft belonen met zulke prominente uitzendplekken op de radio. “De oppervlakkigheid!”, briest de tv-diva.

Fidan Ekiz en Giel Beelen © De Vooravond (l), Annemieke van der Togt (r)

Giel Beelen is het jaar begonnen met een fikse tegenslag: hij moest per direct stoppen met de verkoop van zijn levensgevaarlijke Shambala-druppeltjes. De radio-dj heeft met de verkoop ervan geriskeerd dat gebruikers verlamd zouden raken, klonk het. Ongelooflijk roekeloos, vindt Fidan Ekiz het.

Recordhouder

Fidan heeft onlangs keihard uitgehaald naar Giel in een radioprogramma op NPO Radio 1, maar dat is de meeste mensen ontgaan. Wat ze precies gezegd heeft? “Mijn ergernis zit hem niet alleen in dat hij zijn excuses aanbiedt en zegt dat hij het niet wist, maar mijn probleem met Giel Beelen is dat hij recordhouder excuses maken is.”

Die sorry’s van Giel komen Fidan de neus uit. “Hoe vaak heeft deze man niet zijn excuses moeten maken? Eerder omdat hij een oproep deed aan vrouwen om met hun borsten een blikje vast te houden, hij zei dat dikke mensen zichzelf niet goed verzorgen en hij liet eerder ook nog eens apengeluiden horen en zei vervolgens: ‘Rustig aan, Sylvana Simons.’”

‘Denk gewoon na!’

De incidenten blijven maar doorgaan, aldus Fidan. “En bij ál die keren heeft hij zijn excuses aangeboden. Ik denk: óf je roept iets en je blijft erachter staan óf je doet het gewoon niet.”

“Het ergerlijke is: deze man verdient héél veel geld en ik ben er echt niet voor om mensen te cancelen en noem maar op, maar ik denk wel: wat bezielt mensen om hem toch constant zo’n primetime-radioprogramma te geven? Want was is nou precies zijn verdienste? Het ergert mij gewoon. Denk gewoon na voordat je iets roept. De oppervlakkigheid!”

Fragment

De boze Fidan over het gedrag van Giel:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Giel Beelen continu zo'n prominente plek krijgt in de uitzendschema's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen