Paskal Jakobsen van BLØF verdedigt Marco Borsato: ‘Hij is Italiaans’

Paskal Jakobsen, de zanger van BLØF, springt in de bres voor Marco Borsato. Hij wijst er in de talkshow van Beau van Erven Dorens op dat zijn collega-zanger gewoon een Italiaans temperament heeft.

Marco Borsato en Paskal Jakobsen © RTL

Marco Borsato wordt ervan beschuldigd een jonge vrouw seksueel te hebben misbruikt, al vanaf toen ze nog minderjarig was. Daar ligt een aangifte van bij de politie. Daarnaast heeft hij volgens de veelbesproken BOOS-documentaire van Tim Hofman ook een aantal minderjarige meisjes die meededen aan The Voice Kids ongewenst betast.

‘Vreselijk voor Marco!’

Misschien wordt het allemaal wat overdreven, aldus BLØF-zanger Paskal Jakobsen in de talkshow Beau. “Het is echt zo moeilijk om het te bespreken. Als ik nou kijk wat er met Marco gebeurd is de afgelopen maanden. Ja, pff…”

Hij begint zijn verhaal met een duidelijk voorbehoud: “Kijk, als het waar is dat hij aan meisjes heeft gezeten die dat op dat moment écht niet wilden, jonge meisjes, alles wat er over hem gezegd is, dan is dat alleen maar heel erg af te keuren in alle kleuren en toonaarden. Maar als het nou gewoon…”

Italiaanse roots

Als het nou gewoon wat? “Ik weet dat het moeilijk is om te zeggen, maar ik wil het toch zeggen: het kan toch ook zo zijn – het kan zo zijn, ik zeg niet dat het zo is – dat het met zijn Italiaanse achtergrond en zijn warmte… Hij gaf mij ook een knuffel, hij gaf mijn vrouw ook altijd een knuffel.”

Het gaat allemaal wel heel ver, aldus Paskal. “Er kwam een filmpje voorbij op TikTok dat hij achter een meisje staat en zo bij dat meisje staat en dan staat erboven: ‘Viespeuk’, dit en dat, en allemaal keiharde woorden. Mijn kind zit naast mij, die zit te kijken terwijl ik die TikTok zat te kijken en die zei: ‘Ja, maar pap, dat meisje vindt het toch helemaal niet erg?’”

Naar de klote

Dat wil wel wat zeggen, aldus Paskal. “Dat zegt mijn zoon van 10 over die setting, over dat filmpje. Ik heb er geen oordeel over, maar waar ik wél een oordeel over heb is het keiharde oordelen terwijl het nog niet bewezen is. Die man z’n carrière is natuurlijk zó naar de klote gewoon. Mijn maag draait daar echt van om, ik vind het zó erg.”

Beau van Erven Dorens: “Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Ali B, die ook vernietigd is op dit moment en waarvan we ook nog moeten weten hoe het allemaal in elkaar zit die verhalen. Ja, het is gewoon ontzettend lastig.”

‘Hij is een flirt!’

Marc-Marie Huijbregts vindt dat Paskal hiermee wel moet oppassen. “Maar het is ook moeilijk om te zeggen: ‘Oh ja, hij is Italiaans en hij is een flirt!’ Dat werd over Jeroen Rietbergen ook gezegd. Stel je voor dat je nu naar tv zit te kijken en je bent een van die slachtoffers…”

Beau: “Jij kan je Twitter denk ik niet meer aanzetten na wat jij nu net hebt gezegd over Marco. Dan krijg je natuurlijk ook alles op je nek.”

Paskal: “Maar ik neem het niet voor hem op, voor de duidelijkheid.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het gevaarlijk dat er nu een sentiment ontstaat dat Marco Borsato's vermeende slachtoffers zich aanstellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen