Giel Beelen wil geen langdurige boycot Ali B en Marco Borsato

Giel Beelen houdt zich nu nog aan het besluit van de NPO om Ali B en Marco Borsato niet te draaien op de radio, maar hij wil niet meewerken aan een langdurige boycot tegen de heren.

Giel Beelen, Ali B en Marco Borsato © YouTube (l), RTL (r)

Het stoort Giel Beelen een beetje dat hij Ali B en Marco Borsato niet meer mag draaien van de radioafdeling van de NPO. Als iemand een verzoekplaatje in zou dienen, zou de radio-dj de heren graag willen draaien. Hetzelfde geldt voor controversiële artiesten uit Amerika, zoals R. Kelly, zegt de radiomaker in zijn podcast Off The Record.

Ali en Marco

Je moet wel gewoon die vrijheid hebben, vindt Giel, die sowieso al twijfelt aan de beschuldigingen tegen Marco. “Als ik dan een appje krijgt van: ‘Het is onze trouwdag, kun je R. Kelly even draaien?’”

Zijn vaste gast Nance Coolen: “Ja, of Marco of Ali.”

Giel: “Ik zou het gewoon draaien, moet ik zeggen. Ik bedoel: ik pas me nu voorlopig even netjes aan aan het NPO-beleid als het gaat om Marco en Ali.”

Radio-dj Jamie Reuter: “Dat is ook voor het eerst.”

Giel: “Ja, ik sta er nou ook weer niet voor van: ik wil het per se draaien ofzo…”

Klassiekers

Zelfs als Marco écht heel erge dingen heeft gedaan met kinderen, dan wil Giel hem nog blijven draaien. “Stel met Marco Borsato dat het allemaal nog heftiger blijkt te zijn dan we al dachten… Ja, dan heeft hij toch nog steeds die klassiekers gemaakt? Dan kom ik weer met m’n trouwerijen… Maar al die nummers!”

Jamie: “Ja, maar dat vind ik dus een beetje slap. Leuk dat iemand een trouwerijnummer daarvoor heeft, maar als deze man echt zo’n imbeciel is…”

Giel: “Ja, maar dan blijven die liedjes toch dezelfde liedjes.”

‘Het is maar muziek’

Jamie begrijpt daar niets van. “Aan de andere kant denk ik ook: het is maar muziek, dus hoe belangrijk is het nou werkelijk? Als we het hebben over dingen die gedaan zijn door deze mannen en als dat werkelijk allemaal bewezen is, dan vind ik dat soort dingen belangrijker dan dat we het liedje nooit meer kunnen horen.”

Giel: “Omdat jij toch de koppeling maakt: als je het draait, dan support je alles wat diegene gedaan heeft.”

Jamie: “Nou, dát weet ik niet… Ik denk dat iedereen het voor zichzelf mag bepalen, maar wij bepalen het voor mensen op dat moment om ernaar te luisteren.”

Onzin

Jamie: “Jij vindt het nu dus onzin wat de NPO doet?”

Giel: “Absoluut. Nou, nee, oké, absoluut… Ik begrijp – en dat stond in het statement vanuit de NPO en dat snap ik helemaal – dat luisteraars er op dit moment met deze gevoeligheid die lopende is niet op zitten te wachten. Dat snap ik. Daarom ga ik er ook niet echt voor staan, omdat ik denk: wat haal je je op de hals. Maar dat is wat mij betreft niet eeuwig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen