Natacha Harlequin verdedigt Lil’ Kleine: ‘Hij is nog géén dader!’

Niet Albert Verlinde en zelfs niet Ronald Molendijk, maar Natacha Harlequin ontpopt zich tot veruit de irritantste ‘deskundige’ van Shownieuws. Gisteren sprong ze in de bres voor Lil’ Kleine.

Natacha Harlequin en Lil' Kleine © SBS, Instagram

Natacha Harlequin ziet zichzelf als het moreel kompas van Shownieuws. Als een soort strenge lerares zit ze aan de desk te wachten tot ze een tik op de vingers kan uitdelen aan één van haar collega’s. Gisteren greep ze in toen het over Lil’ Kleine ging, de tuigrapper die ’s middags was veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor zinloos geweld.

Geen dader

Het is voor Natacha vooral héél belangrijk dat niemand in ons land Lil’ Kleine als dader ziet, want nu er een hoge beroep aankomt is hij voorlopig gewoon nog verdachte, benadrukt de advocate. “Ja, hij gaat in hoger beroep. Hij heeft tijdens de zitting heel duidelijk laten weten via zijn advocaat dat hij alles ontkent en niemand heeft mishandeld.”

Ze vervolgt: “Als je dat zegt maakt het eigenlijk niet uit wat de straf is, want jij zegt: ‘Ik heb het niet gedaan en ik ben het er gewoon niet mee eens.’ Dat is zijn recht ook. Hij heeft 14 dagen om dat hoger beroep in te stellen.”

‘WAAROM LACH JIJ!!!’

Vervolgens gaat het er aan de Shownieuws-desk over dat Lil’ Kleine een reactie heeft achtergelaten onder een NOS-artikel over zijn veroordeling. “Album voor tweede week op 1 btw”, aldus de rapper, waarmee hij zijn vermeende slachtoffer nog eens extra in het gezicht spuugt. ‘Niet chic’, vonden ze dat aan de desk.

Oh, dat mag je ook al niet zeggen van juffrouw Harlequin. “Ja, wat hier weer van belang is – en ik noem het weer, omdat het gewoon zo is – is dat hij gewoon verdachte is en we zullen zien hoe het verder verloopt.”

Lachspieren

Zo’n übercorrecte houding, maar ondertussen wel in een programma zitten over het kapsel van Rintje Ritsma en de hond van Rogier Smit, waarin en passant ook nog eens ongefundeerde roddels worden verspreid over het vermeende slachtoffer van Marco Borsato… Het werkt bij collega Bart Ettekoven op de lachspieren.

Natacha reageert wóest als Bart begint te gniffelen. Ze deelt nog nét geen strafregels uit aan haar collega. “Ja waarom!! Nee wacht even! Waarom moet je daar om lachen?!!!”, steigert ze.

Bart: “Omdat jij het altijd opneemt voor…”

‘Dit is hoe het is!’

Natacha boos: “Nee! En dat is ook wat ik heel duidelijk wil aangeven: ik neem het voor niemand op. Ik ben hier als strafrechtdeskundige, ik zeg gewoon wat er staat in de wet, het is ook niet mijn persoonlijke mening en hij is verdachte. Dat is gewoon hoe het is. Ik kan er ook niets anders van maken.”

Ah, dus als er aan tafel wordt geroepen dat Lil’ Kleine niet chic is, moet zij inbreken met haar belerende togaverhaaltje dat Lil’ Kleine nog steeds verdachte is? Kan die vrouw een toontje lager zingen?

Vervelend ettertje

Patty: “Nee, maar wacht heel even. Wacht heel even. Als de NOS op hun social media zegt wat er aan de hand is en dat je dan dáár moet reageren met: ‘By the way, ik sta nog wel op nummer één’… Doe dat dan op je eigen social media.”

Bart: “Het is gewoon een heel vervelend ettertje, maar goed: laten we lekker doorgaan. We hebben het alweer veel te lang over dit misbaksel.”

Natacha, spiekend op haar moreel kompas: “Waarom misbaksel?”

Pauperkabouter dan? Wel goed? Nee, ook daar knikt Natacha afkeurend bij. Doodvermoeiend.

In het ootje

Later in de uitzending gaat het over de Netflix-hitdocumentaire The Tinder Swindler, over een smeerlap die vrouwen financieel uitbuit. Of, zoals Bart het noemt, ‘vrouwen in het ootje neemt’.

Mag dus óók al niet van Natacha. Ditmaal omdat hij de zaak daarmee zou bagatelliseren. “Ik hoor het hele verhaal nu aan en ik moet de serie nog gaan kijken, maar dat jij dan net zegt, Bart: ‘In het ootje neemt.’ Dat is toch wel vaak als je het hebt over oplichtingszaken dat de gemiddelde Nederlander denkt: oh, dat vind ik minder heftig dan een vermeende moord of andere heftige dingen. Terwijl dit echt zware vergrijpen zijn! Je hele leven is gewoon aan gort. Superheftig!”

Nieuwtje voor Natacha: Simon Leviev is niet veroordeeld voor het leed dat de vrouwen uit The Tinder Swindler is aangedaan.

Tweet

Een tweet:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen