Nick Schilder kritisch ondervraagd over wangedrag bij The Voice

Nick Schilder is op de radio kritisch ondervraagd over het seksuele wangedrag bij The Voice. Hij is immers jarenlang betrokken geweest bij het programma, zowel bij de volwassen- als de kindervariant.

Nick Schilder © M

Net als veel andere betrokkenen is Nick Schilder enorm geschrokken van de onthullingen over het seksuele wangedrag achter de schermen van The Voice. “Als wij (hij en Simon Keizer, red.) ook maar een beetje lucht hadden gekregen van zoiets ernstigs, dan hadden we gewoon ingegrepen”, vertelt de zanger in The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Antenne

Marianne Zwagerman legt hem vervolgens het vuur aan de schenen. “Heb je er dan wel een antenne voor? Ik geloof dat John de Mol gewoon oprecht niet begrijpt wat het probleem is en heel veel mannen die daar rondlopen snappen dat blijkbaar ook niet”, aldus de mediakenner.

Ze vervolgt: “Ik denk dat het ook een generatieding is en dat daarom Johan Derksen het bijvoorbeeld ook echt niet begrijpt. Het is een oude-mannenkwaal eigenlijk. Maar jij bent van een andere generatie: heb jij wel een antenne voor dit soort dingen?”

Betrouwbaar

Gastheer Wilfred Genee vult aan: “Wij kennen elkaar niet goed, maar ik heb jou meegemaakt als een zeer bewust mens. Dat boek dat je me laatst ook had aangeraden, Sapiens… Jij leest heel veel, je bent met heel veel dingen bezig, ook met duurzaamheid. Die antenne, mis jij die dan?”

Marianne: “Het is geen aanklacht, hè, maar ik vraag me dat dan oprecht af.”

Nick: “Ik stel de vraagstelling alleen maar op prijs, hoor. Wat ik wel merk in de media is dat alles en iedereen die er ooit mee te maken heeft gehad, verdacht wordt gemaakt, van: ‘Je móet iets hebben gezien!’ Daar heb ik wel moeite mee, met die invalshoek.”

200 mensen

De meeste Voice-medewerkers wisten van niks, aldus Nick. “Er lopen daar wel 200 mensen rond. Sommigen hebben een reputatie in Hilversum, maar anderzijds denk ik dan: de écht ernstige dingen vinden in het geniep plaats. Het is wel mogelijk dat er een klein groepje was dat het wél wist, etcetera.”

“Jij vraagt aan mij of ik er een antenne voor heb. Ik denk dat wij wereldwijd allemaal wel zijn opgeschud. Op 15 oktober 2017 was de allereerste #MeToo-tweet. Daarna is het in een stroomversnelling gekomen. Misschien dat die antennes toen minder scherp stonden afgesteld dan nu. Je had zeker de laatste jaren mogen verwachten dat er alerter op was gereageerd.”

John de Mol

Vindt Nick dat John de Mol iets kwalijk te nemen valt? “Het is moeilijk om erover te spreken, omdat ik een heel goede band heb met hem en veel respect voor hem heb. Ik ken de verhalen wel dat hij wel eens iemand afblaft, maar ik heb niets anders gezien in mijn carrière dan professionaliteit.”

“Voor zo’n groot programma werk ik het allerliefst met hem, omdat hij zó de wind eronder heeft. Ik zie hem als de beste tv-maker met wie ik ooit heb gewerkt. Ik begrijp wel de boosheid die er is nu, maar hij pakt dingen wel grondig aan. Er is hem volgens mij ook alles aan gelegen om dit met wortel en tak uit te roeien.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De misbruikrel rondom The Voice of Holland is nu een paar weken oud. Vindt u dat het format in de toekomst terug kan keren op tv?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen