Meilandjes onder vuur om Funda-foto’s: ‘Wéér die racistische lamp!’

Martien Meiland heeft de ‘racistische’ lamp waardoor hij anderhalf jaar geleden onder vuur kwam te liggen, niet weggegooid. Dat ontdekt zakenblad Quote na het doorpluizen van zijn Funda-advertentie.

Martien en Erica Meiland © SBS 6

Chateau Meiland-kijkers reageerden volgens RTL Boulevard verbijsterd toen Martien Meiland anderhalf jaar geleden in zijn programma Chateau Meiland een aankoop bezorgd kreeg. De lamp in kwestie was volgens hen namelijk ‘racistisch‘. “Hij is heel duur, maar ik vind dat het wel waard”, zei de realityster over zijn internetbestelling.

Racistische lamp

Volgens Boulevard vonden kijkers de lamp racistisch omdat de voet van de lamp wordt gevormd door een donkere knul in traditionele kleding. “Lekker racistisch lampje”, luidde de kritiek.

Martien blijkt zich echter helemaal niets van die kritiek te hebben aangetrokken. Sterker nog: de lamp staat prominent op één van de foto’s in de Funda-advertentie van zijn miljoenenwoning in Noordwijk, ontdekte zakenblad Quote. “Het valt op dat ze de door sommigen als racistisch bestempelde lamp nog altijd in huis hebben.”

Jokkende Meilandjes

Het valt Quote echter nog meer op dat de Meilandjes jokken in hun advertentie. Ze vertrekken immers uit hun woning vanwege een gebrek aan privacy. “Best mal dus dat ze in de verkoopadvertentie nu opeens reppen van ‘optimale privacy’.”

De Meilandjes vragen nu 3 miljoen euro voor de woning, drie ton meer dan waarvoor ze het kochten. Vreemd, vindt Quote. “Er zijn geen rigoureuze verbouwingen geweest die een dergelijke prijsstijging kunnen verklaren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Martien Meiland heeft zijn 'racistische' lamp niet weggegooid. Verschrikkelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen