Johan Derksen ontkent beïnvloeding door dochtertje Linda de Mol

Johan Derksen verliest voor veel kijkers zijn geloofwaardigheid door elke avond door vuur en vlam te gaan voor de miljardairsfamilie De Mol. Komt dat door zijn band met het dochtertje van Linda?

Noa Vahle en Johan Derksen © BNNVARA, SBS

Het is de 22-jarige dochter van Linda de Mol, Noa Vahle, gelukt om zonder enige ervaring allerlei baantjes te krijgen in de media. Dankzij haar beroemde moeder deed ze al een paar weken de ochtendshow van NPO 3FM, werkt ze achter de schermen van VI Vandaag, was ze al te zien als sportverslaggever op Veronica en heeft ze een rubriekje in HLF8.

Johan ❤️ Molletjes

Dat Noa al die baantjes te danken heeft aan haar bekende familie staat voor iedereen als een paal boven water. De enige die het ontkent is Johan Derksen. Hij ergert zich aan de kritiek op Noa en heeft haar tot tweemaal toe verdedigd. De afgelopen weken zijn het John en Linda voor wie Johan door het vuur gaat.

Johan lijkt helemaal idolaat van de Mol-familie. Als het over de Molletjes gaat probeert hij werkelijk alles recht te praten wat krom is. Zelfs zijn collega’s Wilfred Genee en René van der Gijp beginnen daar nu met nadruk afstand van te nemen. Zij vinden dat Linda wel degelijk een fout heeft gemaakt in de misbruikaffaire rond The Voice.

Invloed van Noa?

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vraagt Johan in een interview of het ermee te maken heeft dat Noa op zijn redactie werkt. “De dochter van Linda werkt natuurlijk voor jullie. Kan het ook nog daarmee te maken hebben? Dat je je persoonlijk betrokken voelt?”

Johan daarop: “Nee, ik voel me er helemaal niet persoonlijk bij betrokken. Je moet er niets achter zoeken; ik vind dat. En ik ben de enige in Nederland die dat vindt en ik kan daar heel goed mee leven.”

Noa op non-actief

Noa was gisteren voor het eerst weer te zien met haar sportrubriekje in HLF8. Ze stond vanwege de Voice-rel een paar weken op non-actief, aldus Johan. “Het directeurtje heeft het verstandig geacht om haar even in de luwte te zetten, want er wordt hier natuurlijk ook heel veel gepraat over die affaire. Ik geloof dat ze vandaag weer begint.”

Heeft Johan al met Noa gesproken over de rel? “Nee joh, ik ga daar toch niet tussen zitten wroeten? Die mensen hebben wel wat anders aan hun hoofd.”

Geloofwaardigheid

Maakt Johan zich er geen zorgen om dat veel mensen vinden dat hij zijn geloofwaardigheid verliest door elke avond een bruine arm te halen bij John de Mol? “Nee hoor, wat kan mij het nou schelen wat ze van me vinden? Dat interesseert me echt helemaal niks. Ik zit hier en ik rij anderhalf uur om hier te komen en dan zeg ik wat ik vind.”

Jordi: “Er zijn mensen die zeggen: ‘Johan verliest zijn geloofwaardigheid’. Kijkers zouden daardoor ook potentieel kunnen afhaken.”

Papegaaien

Johan: “Ik vind het prima. Het interesseert me geen reet. Ik zeg mijn mening en als ik hier mijn mening niet meer kan zeggen, dan ben ik niet mezelf meer en dan ben ik voor mezelf niet geloofwaardig. Al die meelopers die als papegaaien dan roepen dat ik niet geloofwaardig ben; dat mogen ze vinden.”

Hij zal het altijd voor John blijven opnemen. “Ik vind dat John niet zo veel kwalijk te nemen is en zij vinden mij ongeloofwaardig. Dat mag allemaal in Nederland.”

Voor het geld

Maar wat is het dan toch dat hij zo enorm op de schoot van John zit? Is het dan toch het geld? Daar lijkt het wel op. Als hij gevraagd wordt waarom hij nog tv maakt, antwoordt Johan: “Het klinkt heel ordinair, maar ik doe het voor het geld.”

“Kijk, ik heb drie kinderen en die zitten in een leeftijd dat ze een huis willen kopen en mensen van die leeftijd kunnen tegenwoordig geen huis kopen. Ik ben als ouder nu door mijn tv-werkzaamheden in de positie dat ik ze een beetje kan helpen en dan help ik ze wanneer ik nog leef. Dan hoeven ze niet te wachten tot ik een keer omval.”

Interview

Het interview met Johan Derksen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De dochter van Linda de Mol heeft sinds gisteren weer haar sportrubriekje in de talkshow van Johnny. Bent u Mol-moe?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen