John van den Heuvel denkt dat zaak tegen Marco Borsato kansrijk is

John van den Heuvel denkt dat de zaak tegen Marco Borsato zomaar eens rond zou kunnen komen, zeker nu er via het programma BOOS nieuwe verklaringen tegen hem zijn binnengekomen.

Marco Borsato en John van den Heuvel © William Rutten (l), YouTube (r)

Veel mannen komen weg met seksueel misbruik, omdat het vaak het ene woord tegen het ander is. Om de verklaring van het slachtoffer te ondersteunen is er aanvullend bewijs nodig. “Het rondkrijgen van zedenzaken is buitengewoon ingewikkeld en gecompliceerd”, zegt misdaadjournalist John van den Heuvel op BNR Nieuwsradio.

Van rook naar vuur

Het zou dus zomaar kunnen dat het Voice-misbruikschandaal niet tot veroordelingen gaat leiden, aldus John. “Het kan ook zomaar zijn dat je straks heel veel rook hebt gezien, maar dat het echte vuur – en daar bedoel ik dan een rechtszaak of een veroordeling mee – misschien een heel ander verhaal gaat worden.”

De aangifte die er tegen Marco Borsato ligt, vanwege het misbruiken van een minderjarig meisje buiten The Voice om, is volgens John echter wél overtuigend. “Kijk, de aangifte die er tegen Marco Borsato is gedaan ken ik iets beter, omdat ik daar zelf contact over heb gehad met het slachtoffer en met de moeder van het slachtoffer.”

Kansrijke zaak

De zaak tegen Marco is volgens John behoorlijk kansrijk. “Ik heb ook bepaalde bewijsmiddelen gezien. Er zijn nu ook nieuwe verklaringen tegen Marco Borsato binnengekomen, dus het kan zijn dat dat straks met schakelbewijs best wel een ronde zaak kunnen worden.”

En hoe zit dat dan bij Ali B en Jeroen Rietbergen? “De twee aangiftes tegen Ali B ken ik veel minder van en ook die tegen Jeroen Rietbergen.”

Topje ijsberg?

Zijn door de BOOS-docu van Tim Hofman alle lijken uit de kast gekomen of was dit slechts het topje van de ijsberg? “Ik vind het lastig te beantwoorden. Ik heb ook wel weer nieuwe informatie binnengekregen.”

Wat doet hij daarmee? “We inventariseren dan waar die informatie thuishoort. Of dat nou zit in de vorm van ongewenste intimiteiten of strafbaar gedrag. Dat bekijken we dan heel goed.”

Benieuwd

John denkt dat de mensen niet te veel moeten verwachten. “Ik moet je eerlijk zeggen: wat BOOS fantastisch heeft gedaan is een soort van vooronderzoek en het blootleggen van het probleem. Heel Nederland is in rep en roer, maar nu gaat het er natuurlijk om om alle feiten goed op een rijtje te krijgen door dat externe onderzoek en het OM.”

“Ik ben dan wel heel benieuwd wat er aan het eind van de streep overblijft en of er inderdaad rechtszaken gaan volgen.”

Vorige week werd acteur Manuel Broekman nog vrijgesproken van aanranding. Niet erg bemoedigend, vindt BN’er-kenner Yvonne Coldeweijer.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen