Angela Groothuizen keek vol afschuw naar onthullingen over Ali B

Angela Groothuizen heeft vol afschuw gekeken naar de onthullingen over Ali B en zijn collega-roofdieren bij The Voice of Holland. Dat zegt de coach van The Voice Senior op NPO Radio 1.

Ali B en Angela Groothuizen © RTL

Net als miljoenen andere Nederlanders heeft ook Angela Groothuizen vorige maand gekeken naar de BOOS-onthullingen over het wangedrag van haar Voice-collega’s Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en regisseur Martijn. “BOOS was echt indrukwekkend, laten we eerlijk zijn”, vertelt de presentatrice in het programma De Perstribune.

Vol afschuw

Angela zat met verbazing te kijken. “Ik heb ook gezeten en dacht: wauw, dit hebben jullie echt goed gedaan. Het is heel dubbel, hè: ik zat echt vol afschuw te kijken en tegelijkertijd had ik bewondering voor dat ze dat deden. Het raakte mij, maar ik vond het wel heel goed.”

Al vijf dagen voor de BOOS-uitzending zette RTL alle Voice-series on hold. “Ik werd op zaterdagochtend gebeld door RTL, want ik blijf toch een beetje onderdeel van de familie, die tante die af en toe ook komt. Toen zag ik het al. Het was als een olievlek over het internet gegaan. Ik dacht: wat is hier gebeurd?! Na drie uur dacht ik: wat ís dit?!”

Naschokken

Nog steeds kan Angela niet goed beseffen wat er is gebeurd. “Nu zitten we allemaal nog een beetje na te schokken wat er allemaal is. Ik heb even naar Waylon gekeken bij Beau en die vertelt denk ik wel hoe wij ons allemaal voelen, van: waar heb ik dan niet opgelet? Ben ik dan niet alert genoeg geweest?”

“Je bent heel lange dagen aan het werk en hard aan het werk. Dat je denkt: wanneer moest dat dan gebeuren? Dit raakt ons allemaal en ik vind ook dat we allemaal onze verantwoordelijk moeten nemen dat er iets is ontstaan waardoor mensen echt beschadigd zijn en zich zeer onveilig hebben gevoeld.”

Weg bij RTL?

Betekent het stoppen van The Voice Senior ook het einde van Angela bij RTL? “Holland’s Got Talent komt volgend jaar terug en daar zit ik niet bij. Misschien dat The Voice Senior ooit nog terugkomt, maar je weet het nooit of ze je nog willen. Op dit moment heb ik The Tribute gedaan en dat was echt van het begin tot het einde een feest.”

Bij Holland’s Got Talent werkte Angela samen met Ali B. Die keert uiteraard ook niet meer terug in de jury. De overige twee juryleden in het afgelopen seizoen waren Chantal Janzen en Paul de Leeuw.

Verjonging

Volgens Albert Verlinde heeft het vertrek van Angela bij Holland’s Got Talent te maken met verjonging. Hij zegt in Shownieuws: “Er komt een nieuw seizoen aan, maar Ali B zal er natuurlijk niet bij zitten, Paul de Leeuw is al terug naar BNNVARA en Chantal zal er, denkt iedereen, wel bij blijven. Het lijkt erop dat ze de jury helemaal gaan verjongen.”

“Er is ook sprake van dat Dan Karaty terug zal komen bij het programma. We gaan het zien. Ik denk eigenlijk dat RTL denkt: wat is nou een fris team dat we daar neer kunnen zetten waar we de komende jaren van het programma weer mee kunnen vullen?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen