Do achttien jaar na duet: ‘Marco Borsato is heel erg handtastelijk’

Do scoorde achttien jaar geleden, toen ze nog maar 22 jaar was, een enorme hit met Marco Borsato: Voorbij. Nu ligt zijn carrière in de vangrail. Hoe blikt zij terug op hun samenwerking van toen?

Marco Borsato en Do © YouTube (l), Tom Cornelissen (r)

Niet alleen heeft Do samen een duet opgenomen met Marco Borsato, ook heeft haar man voor hem gewerkt. “Ehm”, zegt ze in NRC Handelsblad als ze naar de zanger voor wordt gevraagd. “Hij wordt beschuldigd van het aanranden van jonge kinderen. Als dat waar is, is dat echt verschrikkelijk.”

Handtastelijke Marco

Dan laat ze een stilte vallen. “Ik vind het moeilijk om daar uitspraken over te doen. Maar los van de beschuldigingen zou je kunnen zeggen dat Marco heel handtastelijk is. En als ik intensief met hem had samengewerkt had ik tegen hem gezegd: dat moet je niet doen, want niet iedereen vindt het fijn en je geeft er een verkeerd signaal mee af.”

Do zit verder totaal niet in kamp-Marco of iets dergelijks, want ze kent hem niet eens zo goed, benadrukt ze. “Zo close werkte ik of mijn man nooit met Marco samen.”

Jeroen Rietbergen

Wél heeft Do veel last gehad van Jeroen Rietbergen, de ex-geliefde van Linda de Mol. “Twintig jaar geleden heeft hij dingen bij mij gedaan waarvan ik toen zei: gast, je bent gewoon koekoek, dat doe je toch niet? Maar er was een andere machtsverhouding, want ik huurde hem in en was niet afhankelijk van hem.”

Ze vervolgt: “Wat hij deed was echt niet oké, maar nadat ik hem erop heb aangesproken heeft hij het nooit meer bij mij gedaan. En mijn collega’s wisten ervan en als hij dan weer vieze praatjes had zeiden zij: gast, hou eens je bek joh, doe normaal. Dus ik voelde me gesterkt door mijn omgeving.”

Sneer aan John

En John de Mol? Die wist gewoon overal van, besluit Do. “Het is heel vreemd dat John zegt: ‘Ik wist dit niet’. Lieverd, je staat ernaast! Alleen: je herkent het niet als grensoverschrijdend gedrag. En je erkent niet dat er sprake is van een machtspositie. You of all people zou dat moeten weten.”

“Jeroen Rietbergen is jouw zwager, de man van Linda, hij is bandleider. En hij is vijftig en een witte man. Ik vind het frustrerend dat mannen in hoge posities zich niet realiseren hoe intimiderend dat is. En hoe schadelijk hun gedrag kan zijn.”

Voorbij

De hit van Marco en Do, met aan het eind een kusje van Marco:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Seksueel misbruik of niet: zou u zitten te wachten op Marco Borsato's knuffels en kusjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen