Diggy Dex onder vuur omdat hij Lil Kleine neerzet als slachtoffer

Zanger Diggy Dex ligt onder vuur omdat hij Lil Kleine neerzet als slachtoffer. Dat hij zijn vriendin Jaimie Vaes uit de auto sleurt en het portier tegen haar hoofd duwt? Vast iets uit zijn jeugd, aldus Diggy.

Diggy Dex, Jaimie Vaes en Lil Kleine © RTL Boulevard, Instagram

Diggy Dex vindt dat we in de mediarel over de mishandeling van Jaimie Vaes één ding over het hoofd zien. “Het slachtoffer is Jaimie, maar ik denk – in dit geval – dat Lil Kleine zelf ook een slachtoffer is en dat geldt in alle gevallen ook. Weet je wel, dat de dader vaak net zo goed slachtoffer is”, aldus de zanger gisteren in RTL Boulevard.

Lastige jeugd

Misschien heeft Lil Kleine wel een heel lastige jeugd gehad, aldus Diggy. “Iets wat misschien vroeger gebeurd is of dat er dingen op zijn pad zijn gekomen. Ik praat het nogmaals niet goed, maar het is wel iets om bij stil te staan denk ik.”

Zijn collega Glen Faria: “Het is iets wat ik fijn zou vinden als we daar allemaal oog voor hebben.”

Ah, Jaimie moet dus gewoon een beetje oog voor hebben voor het ondraaglijke leed van Lil Kleine. Het liefst wel een blauw oog, als het aan de rapper ligt, maar dat zijn kennelijk details.

Door de mangel

Diggy wordt volledig door de mangel gehaald door de bezoekers van NU.nl. RmC, wiens reactie is uitgelicht door de redactie van de nieuwssite, zegt: “Met die redenatie kun je iedere discussie weg relativeren. Bovendien, iedereen die zegt: ‘ik wil het niet goedpraten maar’, heeft het toch echt niet begrepen.”

Hij vervolgt: “Snap niet goed wat onze Dex hier precies mee wil zeggen? Het is bovendien geen incident. Er is sprake van een probleem, een patroon dat zich herhaalt. Straf en behandeling is op zijn plaats (als er wettig en overtuigend bewijs is). Praten we later over zijn moeilijke jeugd, goed?”

Goedpraten

Robin ergert zich dood aan Diggy. “Hij zegt dat hij het niet goedpraat, maar in mijn ogen doet hij dat wel degelijk. Dat hij vervelende dingen meegemaakt kan hebben is wellicht sneu voor hem, maar dat is geen reden om een ander te mishandelen. Zoek dan hulp.”

En Co zegt: “Waarom wordt zijn gedrag nou weer gebagatelliseerd? Het is toch zijn eigen keuze om Jantje Knok uit te hangen? Het is zijn keuze om zich niet onder controle te kunnen houden. Hij had ook de keuze om zich hiervoor te laten helpen. Alles is een keuze.”

In elkaar stompen

Sjattuh vindt eveneens dat Diggy diarree praat. “99,9 procent van de mensen hebben shit meegemaakt. De een wat heftiger dan de ander, maar er is niemand zonder littekens. De een zal ook anders reageren dan de ander op soortgelijke gebeurtenissen. Echter is het nooit een excuus je partner maar in elkaar te stompen.”

WhyWorry zegt tot slot: “Had Diggy echt hoger ingeschat. Best verdrietig hoe dit soort ‘artiesten’ ver van de werkelijke wereld en eigen verantwoordelijkheid staan. Helaas is Diggy nu ook iemand die sterk mijn respect heeft verloren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Lil Kleine ook een slachtoffer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen