Lil Kleine krijgt vuistslag van Sony: ‘Breuk kost hem 3 miljoen euro’

Lil Kleine krijgt na de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes een financiële vuistslag van Sony Music. Het platenlabel staakt hun samenwerking. “Dat kost hem drie miljoen euro.”

Lil Kleine en Sony © Instagram

Sony Music heeft een week lang flink wat drek over zich heen gekregen, omdat het platenlabel maar niets wilde zeggen over het aanhoudende geweld door Lil Kleine. Gisterenavond laat, rond 22.30 uur, is de kogel door de kerk gegaan: Sony kwam met een korte verklaring naar buiten die de rapper naar verluidt 3 miljoen euro kost.

Sony dumpt Lil Kleine

Hoe luidt de verklaring? “Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer series en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media. Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf. Sony Music (…) heeft besloten om de werkrelatie met Lil Kleine stop te zetten.”

Oei, en die samenwerking moest eigenlijk nog beginnen. Het album van Lil Kleine dat net is uitgekomen, Ibiza Stories, valt namelijk nog onder zijn oude platenlabel Top Notch. Die is ook al gestopt met alle promotie rondom het album. “We zijn met alles gestopt rondom Lil Kleine op TikTok, Instagram, YouTube en Twitter.”

Duur grapje

Albert Verlinde stelt in Shownieuws dat dit Lil Kleine héél veel geld gaat kosten. “Hij heeft zelf gezegd dat hij een voorschot gekregen heeft van 3 miljoen. Dat lijkt me eerlijk gezegd sterk dat je een voorschot krijgt van 3 miljoen. Ik denk eerder een soort garantie van 3 miljoen voor de komende jaren.”

Die 3 miljoen gaat hij niet krijgen, verwacht Albert. “Dat is denk ik de reden, want iedereen zei: ‘Waarom reageert Sony zo laat?!’ Iedereen was vroeg. Bij Madame Tussauds ging hij direct de smeltovens in en dit duurde ontzettend lang. Het is een groot bedrijf en die hebben ontzettend veel advocaten erop gezet, van: ‘Kunnen we onder het contract uit?’”

‘Alles is uitgezocht’

Sony zal eerst gecheckt hebben hoeveel pijn zo’n breuk financieel gezien doet, aldus Albert. “Van: ‘Als we onder het contract uitkomen, kost het ons dan geld of krijgen we het geld terug?’ Ik denk dat het allemaal uitgezocht is en dat ze daarom op deze zondagavond dit durven te zeggen.”

Er zal een clausule in het contract zitten over goed gedrag, denkt hij. “Dat denk ik inderdaad, want als je het merk raakt… Het is de Nederlandse tak, maar het valt wel onder Sony, wat groot is in Amerika. Daar pikken ze dit soort gedrag echt niet.”

Manager wist van niks

Het is pittig nieuws, aldus Albert. “We hebben onmiddellijk contact gezocht met de woordvoerder van Lil Kleine, die het van ons moest horen! Die zei: ‘Nee, wat?!’ Die zei eerst: ‘Waarom bel je op zondagavond?!’ ‘Nou, ehhh, het persbericht van Sony.’ En die wist dat nog niet.”

“Het is natuurlijk onvoorstelbaar wat hier in een week gebeurt. Vorige week zondag komen die beelden naar buiten van de mishandeling van Jaimie Vaes. Ik moet van sommige mensen aan deze tafel zeggen ‘de vermeende mishandeling van Jaimie Vaes’, maar de beelden logen er niet om. Als je ziet wat er in één week gebeurt: dat Spotify hem van de playlist af haalt, dat een sponsor zich terugtrekt en nu dit.”

“Het is een ongelooflijk dure week voor Lil Kleine en ik denk dat het einde nog niet in zicht is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat BN'ers dankzij social media niet langer wegkomen met wangedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen