Angela de Jong zeer stellig: ‘Op zondag naar IKEA? Dat doe je niet!’

Angela de Jong heeft er moeite mee om op een zondag naar de meubelwinkel IKEA te gaan. Ze voelt zich dan heel erg schuldig, legt de opiniediva van het AD uit. “Dat zit er nou eenmaal in.”

Angela de Jong © RTL

Hoewel ze tegenwoordig geen trouwe kerkganger meer is, is Angela de Jong wel gelovig opgevoed. “Is dat iets dat nog een rol speelt in jouw leven?”, wordt haar gevraagd tijdens een interview op NPO Radio 1.

Schuldgevoel

Ja, beaamt Angela. “Nou, ik denk dat als je gelovig bent opgevoed – en dat hoor ik van meer collega’s om me heen – het je niet zo 1, 2, 3 meer loslaat en er altijd wel ergens een kriebeltje schuldgevoel zit.”

De kerk waar Angela in haar jeugd naartoe ging was altijd heel erg streng. “In de kerk waar ik vandaan kom is het wel altijd heel veel hel en verdoemenis en schuld en lijden bij de mensen. Dat wil ik niet, daar geloof ik ook niet in, maar toch zit het ergens wel in je.”

Op zondag naar IKEA

Kan ze een voorbeeld noemen? “Op het moment dat ik op zondagochtend bij de IKEA loop omdat dat het enige tijdstip is waarop ik iets kan halen, dan voel ik mij wel schuldig ja. Dat doe je niet op zondag. Op zondag ga je niet naar de IKEA. Sorry, dat speelt dan door mijn hoofd.”

Haar kinderen vinden dat heel maf, maar Angela krijgt het er niet uit. “Daar maak ik af en toe wel eens een grapje over tegen mijn kinderen en die kijken mij dan echt aan van: die is gek. Ja, dat zit er nou eenmaal in.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Leest u trouw de columns van Angela de Jong?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen