Angela de Jong onthult: ‘Kontlikken gaat over RTL Boulevard’

Angela de Jong onthult dat AD’s kontlik-verhaal over RTL Boulevard gaat en niet over Shownieuws. “Inmiddels is Boulevard aan het kantelen. Ze moeten wel, want anders lopen ze echt achter.”

Angela de Jong © RTL

Een anonieme oud-medewerkster van ‘een entertainmentrubriek’ klapte afgelopen zaterdag uit de school in het AD. Ze omschreef de nogal zieke cultuur op de werkvloer van het programma, waar ze tot zo’n zeven jaar geleden werkte. “Je moest connecties hebben met BN’ers”, begon het relaas van deze bron.

Onderling geflikflooi

Deze anonieme mevrouw: “Meerdere collega’s hadden het gedaan met een beroemde zanger/presentator, de eindredactrice had een affaire met een getrouwde presentator/grappenmaker en een deskundige die aanschoof had geregeld dates met redactrices.”

Het ‘onderlinge geflikflooi’ had invloed op de uitzendingen, aldus de bron. “Toen andere media berichtten over de huwelijksproblemen van die presentator/grappenmaker, mochten wij er niks mee doen vanwege die situatie met de eindredactrice.”

Gaat om Boulevard

Angela de Jong onthult nu in haar eigen mediapodcast dat het RTL Boulevard betreft. “In het verhaal dat we zaterdag in de krant hadden staat ook een anekdote dat er niet werd bericht over een buitenechtelijke relatie van een RTL-presentator schuine streep grappenmaker, die toevallig een relatie had met iemand op de redactie van Boulevard.”

Het tekent de cultuur die jarenlang heerste bij Boulevard, aldus Angela. “Als er zóveel onder de pet blijft en er speelt zoveel rondom die sterren en er wordt een beeld gecreëerd dat niet klopt, dan weet je dat het op een gegeven moment knalt.”

Kanteling

RTL Boulevard berichtte heel lang niet over ‘hun eigen mensen van de zender’, aldus Angela. “Want dat wilden ze niet. Daar is nu een kanteling in. Ze moeten wel, want anders lopen ze wel echt 24 meter achter.”

En Shownieuws dan? “Van Shownieuws weten we allemaal dat het de pr-machine is van John de Mol. Die heeft heel slim daar al jaren de hoofdredacteuren van de roddelbladen zitten, zodat ze monddood zijn.”

Topidee

De kanteling van Boulevard waar Angela het over heeft, is het feit dat de showrubriek ineens een stuk meer juicy is geworden. Afgelopen maandag stond juicekoningin Yvonne Coldeweijer zelfs aan de desk.

Angela’s collega Marcus den Blanken: “Ik vind dat Boulevard zo verder moet gaan. Met deze stap die ze maandag hebben durven nemen, door Yvonne daar aan de desk te zetten. Dat vond ik echt een topidee. Ook door Aran Bade op pad te sturen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Boulevard verder moet gaan zoals maandag, toen de showrubriek eindelijk weer eens juicy was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen