Eva Jinek wordt knalrood van Jan Roos: ‘Ik geniet daar niet van’

Eva Jinek werd stiekem ‘knalrood’ tijdens haar tv-confrontatie met Jan Roos in het programma Pauw & Jinek, onthult de talkshowster. “Ik voelde me meteen rood worden onder de make-up.”

Jinek en Pauw © NPO

Jan Roos kreeg in de bewuste uitzending van de verkiezingsshow uit 2017 een flinke sneer te verwerken van Eva Jinek. Toen hij opmerkte dat een antwoord van medegast Alexander Pechtold wel de zendtijd voor politiek correcte partijen leek, bitchte Eva: “Dat is zijn opvatting gewoon. We gaan toch ook niet zeggen ‘politiek incorrecte partijen’ als u wat zegt?”

Rode Eva

De tv-ruzie tussen Jan en Eva (zie onderstaand) was veelbesproken, maar eigenlijk geniet Eva naar eigen zeggen helemaal niet van dit soort spraakmakende momenten. “Als het botst met een gast, zoals met Jules Deelder of Jan Roos, kom ik voor mezelf op. Ik geniet daar helemaal niet van, voel me meteen rood worden onder de make-up.”

Ze vervolgt: “Ik ben heel beleefd opgevoed. Maar ik heb ook van mijn moeder meegekregen voor mezelf op te komen. Als mijn moeder een talkshow zou presenteren, zou ze mensen over de tafel trekken. Ik ben een heel aangepaste versie van haar. Maar ik heb altijd wel gezien hoe ze voor zichzelf opkwam.”

‘Soms moet het’

Soms moet het, vervolgt Eva. In het geval van Jan Roos bijvoorbeeld. “Dan ben ik niet bang om volume of kracht te gebruiken om een tafelgast op zijn gedrag te wijzen.”

Toch is dat voor haar wel even wennen. “Ik heb geleerd om wat ik als mens als ongemakkelijk ervaar en gewend ben weg te lachen, weg te omhelzen, dat ongemak moet ik inhouden op tv en meer laten gebeuren”, aldus Eva in een lang vraaggesprek met de VARAgids.

Fragment

Het fragment van de tv-ruzie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is Eva Jinek momenteel inhoudelijk op haar sterkst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen