Angela de Jong krijgt de bibbers van Vladimir Poetin: ‘Zijn ogen…’

Angela de Jong krijgt de bibbers van Vladimir Poetin, de Russische president die vandaag een oorlog in Europa is begonnen. Ze ziet naar eigen zeggen continu zijn bloeddorstige ogen voor zich.

Angela de Jong en Vladimir Poetin © RTL, NPO

Voor haar werk kijkt Angela de Jong elke dag televisie, maar vandaag wordt ze daar totaal niet vrolijk van. De beelden die NOS-verslaggever Kees van Dam toont op NPO 1 zijn huiveringwekkendvindt ze. “Beelden van bombardementen. Van verwoestingen. Van ontredderde burgers”, somt ze op in haar beroemde column in het AD.

Schuilkelders

Angela kan bijna niet bevatten in wat voor wereld we vandaag zijn wakker geworden. “Schuilkelders? Dat is toch iets uit de geschiedenisboeken? Iets van lang geleden, iets uit een heel ver buitenland, ver buiten Europa in elk geval.”

Ze maakt zich ook zorgen om de veiligheid van onze tv-verslaggevers in Oekraïne. Tijdens zijn verslag moest Kees bijvoorbeeld even stoppen omdat hij ‘een klap’ hoorde in de verte. “En was dat een gevechtsvliegtuig dat overvloog? Ik drukte het kussen van de bank nog maar wat steviger tegen me aan.”

Bloeddorstige ogen

Ondertussen ziet Angela continu de ogen van Vladimir Poetin voor zich. “Ogen die me nog meer de bibbers gaven dan de bloeddorstige oorlogstaal die hij in zijn meest recente tv-toespraak uitsloeg richting Oekraïne. Ogen die vertelden dat alles wat ik anno 2022 voor onmogelijk hield zomaar werkelijkheid kan worden.”

De komende week horen we overigens weinig van Angela, want ze stopt haar gifpen even in de la. “Angela de Jong kijkt komende week even geen tv”, meldt het AD.

Programmering

De gehele televisieavond zal vanavond in het teken staan van de oorlog in Europa. Het Achtuurjournaal duurt bijvoorbeeld ruim een uur, waardoor Kamp van Koningsbrugge komt te vervallen.

Vanochtend en vanmiddag waren er ook al veel extra uitzendingen op televisie. Daarin werd onder meer besproken of er een Derde Wereldoorlog op ons afkomt. Zie onderstaand fragment.

Fragment

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland moet meewerken aan een volledige isolatie van Rusland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen