Henkjan Smits begrijpt cancelen Glennis Grace: ‘Heel erg logisch’

Henkjan Smits vindt het heel erg goed dat The Harbour Club heeft besloten om het concert van Glennis Grace te annuleren. Dat is een logische beslissing na haar knokpartij in de Jumbo, vindt hij.

Glennis Grace en Henkjan Smits © RTL

Glennis Grace hád al een ordinair imago, maar na haar knokpartij bij de Jumbo lijken de meeste mensen wel een beetje klaar met de Whitney Houstin-imitator. Ook The Harbour Club heeft haar nu uit de concertagenda gehaald. Een heel verstandige beslissing, zegt NPO Radio 5-dj Henkjan Smits in de podcast Off the Record.

Geen agressie in huis

Op de vraag of Henkjan het een goede zaak vindt dat Glennis wordt gecanceld, zegt hij: “Met de reden van The Harbour Club wel, van: ‘Wij willen ook geen gasten hebben die agressief zijn dan wel met hun handjes dingen proberen op te lossen. Wij willen never nooit agressie in huis en ook niet mensen die dat praktiseren.’”

Wat Henkjan betreft is Glennis schuldig tot het tegendeel bewezen is. “Glennis heeft, totdat ze is vrijgesproken, toch wel heel erg de verdenking tegen zich. Dan kan ze nog steeds heel erg goed zingen, maar ik kan me heel erg goed voorstellen dat je op dit moment denkt: die is even niet welkom hier.”

Henk Westbroek daarop: “Dat kan ik me ook heel goed voorstellen.”

Onbegrijpelijk

Henkjan vindt het onbegrijpelijk dat Glennis heeft lopen knokken in de Jumbo. “Ik begrijp niet dat als je zoontje van 15 aan een e-sigaret zit in een supermarkt en dan thuiskomt van: ‘Joh, ik mocht niet eens roken!’, dat je dan niet even met die zoon gaat praten maar verhaal gaat halen bij het supermarktpersoneel. Ik begrijp het niet…”

Kennelijk heeft Glennis haar zoon sowieso niet helemaal onder controle, wil Henkjan vervolgens zeggen: “Ik zou het sowieso al niet fijn vinden als mijn zoontje van 15 een e-sigaret rookt.”

Lil Kleine

Het is volgens Henkjan ook goed dat er een streep door Lil Kleine gaat. “Je wil gewoon niet dat dit tot voorbeeld dient van kinderen van 13, 14 en 15 jaar. Dat ze het normaal gaan vinden of stoer gaan vinden. Het gaat bij Lil Kleine steeds een stapje verder. Hij verheerlijkt nu [met zijn nieuwe album] het gedrag dat wij allemaal afkeuren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen