Wilfred Genee zegt sorry tegen Lale Gül: ‘Dit bedoelde ik niet zo’

Wilfred Genee heeft zich ietwat onhandig uitgelaten in zijn talkshow VI Vandaag. “Sorry, dat bedoelde ik eigenlijk helemaal niet zo”, verontschuldigde hij zich snel tegen zijn studiogast Lale Gül.

Lale Gül en Wilfred Genee © SBS 6

De talkshow VI Vandaag wordt sinds gisteren niet meer live uitgezonden, maar met een vertraging van dertig minuten. Op die manier kan het publiek de hele uitzending blijven zitten. Vanwege coronamaatregelen moeten de mensen namelijk om 22.00 uur de studio uit zijn, terwijl VI Vandaag pas om 21.30 uur begint.

Doodgeschoten

Presentator Wilfred Genee legde het aan het begin van de uitzending uit aan zijn kijkers: “Duidelijk is dat de mensen mogen blijven zitten, maar dat wij ietsje in delay zijn. Mocht er dus om 22.15 uur iemand doodgeschoten worden ofzo, dan missen wij dat. Of het moet in deze studio gebeuren, maar dat hoop ik eerlijk gezegd niet.”

Na een paar seconden: “Ik denk opeens: hoe kan ik dat nou in godsnaam zeggen, terwijl Lale erbij zit?”

‘Ja, stom, sorry’

Studiogast Lale Gül, die met de dood bedreigd wordt vanwege haar islamkritische boek, daarop: “Ja, inderdaad.”

Wilfred: “Ja, stom. Sorry, dat bedoelde ik eigenlijk helemaal niet zo. Ik bedoelde even dat we qua tijdsbeeld en actualiteit niet helemaal uit zouden komen. De reden waarom we jou ook niet mochten aankondigen is natuurlijk vanwege het feit dat jij nog steeds beveiligd bent.”

Lale: “Ja, ik neem nog steeds maatregelen.”

Geen aangifte meer

Wilfred: “Hoe ernstig is dat op dit moment? Kun je dat inschatten?”

Lale: “Ja, kijk, ik krijg ze nog steeds (bedreigingen, red.), maar ik doe gewoon geen aangifte meer, want het heeft geen zin. Ik heb ook heel veel goede gesprekken met de politie gehad en die zeggen ook: ‘Je kunt het best gewoon maatregelen nemen, want we gaan niet iedere gek opsporen. Als we dat voor elke bekende Nederlander zouden doen die dat soort berichten krijgt, dan kunnen we nooit meer een moord oplossen.’ Daar hebben ze natuurlijk gelijk in.”

Waard

Wilfred: “Is het het allemaal waard geweest als je ziet waar je nu in terecht bent gekomen?”

Lale: “Achteraf wel, omdat ik heel blij ben met hetgeen wat ik heb betekend voor mensen. In het begin was het wel heel erg slikken, maar (…) je went er gewoon aan. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken, zelfs virologen en iedereen die iets van een mening heeft. Dan denk ik: o ja, oké, ik ben niet de enige. Ergens geeft dat me ook wel een beetje rust ofzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een tv-verfilming van Lale Güls boek willen zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen