VI Vandaag voorlopig niet meer live: ‘Gevaarlijk bij breaking news’

De dagelijkse talkshow VI Vandaag wordt voorlopig niet meer live, maar met een halfuur vertraging uitgezonden op SBS 6. Op die manier kan er de hele uitzending publiek in de studio zitten.

VI Vandaag © William Rutten

VI Vandaag had gisteren weer voor het eerst publiek in de studio, maar vanwege de coronamaatregelen moesten de mensen om 22.00 uur, live in de uitzending, de studio weer verlaten. “Toen we daar het eerste half uur met publiek zaten, voelde je gelijk: nu kan het gas erop”, vertelt presentator Wilfred Genee op de VI-site.

Wereld van verschil

Met het publiek erbij ga je wat meer los, aldus Wilfred. “En toen het publiek weg was… dat was meteen een wereld van verschil. Echt heel apart was dat.”

De VI-mannen maakten er om 22.00 uur een momentje van, toen het publiek de studio verliet. “Het geeft aan hoe we er met z’n allen inzitten. Waar gaat dit nou toch over? Die mensen zitten erin, en die zullen een half uur later echt niet besmettelijker zijn dan het halfuur ervoor.”

Niet meer live

VI Vandaag is vanaf vanavond niet meer live. “Zoals het nu lijkt is de bedoeling dat we rond 21:00u beginnen met opnemen, en dan is de opname om 22:00u afgelopen. Maar het programma wordt gewoon vanaf 21:35u uitgezonden. Wat levensgevaarlijk is, want als het kabinet valt of er overlijdt iemand…”

Het vooraf opnemen van de uitzending maakt VI Vandaag ook gevoeliger voor censuur van Talpa-alleenheerser John de Mol. Dat is in het geval van VI echter niet meer zo’n probleem sinds de heren aan tafel zo enorm diep in Johns achterwerk zitten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

VI Vandaag niet meer live. Goede beslissing of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen