Twee dingen weggeknipt uit laatste tv-interview Peter R. de Vries

Er zijn twee passages weggeknipt uit het laatste tv-interview dat Peter R. de Vries heeft gegeven en dat werd uitgezonden na zijn overlijden. “Ik vond het niet passend”, zegt maker Han Peekel.

Peter R. de Vries © Omroep MAX

Elf dagen voor de moordaanslag op zijn leven heeft Peter R. de Vries zijn allerlaatste interview gegeven, namelijk aan tv-maker Han Peekel. De beelden werden een dag na zijn overlijden uitgezonden en wisten 803 duizend kijkers te boeien. Het interview met Peter werd vrijwel integraal uitgezonden; slechts twee passages zijn er uitgeknipt.

Eruit geknipt

Han vertelt aan Veronica Superguide welke fragmenten hij heeft weggelaten. “Ik heb veertig minuten met Peter gezeten. Daarvan hebben we een half uur uitgezonden. Er zijn slechts twee dingen uitgehaald. Wat dingen uit zijn jeugd en zijn optreden als dragqueen in RTL 4-show Make Up Your Mind, dat vond ik niet passend.”

Hoe is het tot stand gekomen dat het interview een dag na Peters overlijden te zien was? “Ik werd kort na Peters overlijden gebeld door Omroep Max-baas Jan Slagter. Dat gebeurde exact om 12.02 uur, kort nadat ik mijn auto parkeerde op het parkeerterrein van het crematorium in Laren.”

‘Ben je alleen?’

Han reed daarheen om zijn overleden vrouw te eren. “Het eerste wat Jan vroeg was: ‘Ben je alleen?” Ik antwoordde bevestigend, want ik was nog in afwachting van mijn kinderen. ‘Ik heb drie minuten geleden gehoord dat Peter R. de Vries is overleden. Dit mag niemand weten, maar ben je in staat van jouw interview zo snel mogelijk een programma te maken?'”

En toen? “Dat was een van de lastigste dingen uit mijn leven. Een interview van een vermoorde misdaadverslaggever monteren…. Ik heb in totaal veertig collega’s geïnterviewd, variërend van Matthijs van Nieuwkerk tot Jan Slagter. Peter was de enige tegen wie ik opzag. Hij had iets ongenaakbaars.”

Goede klik

Gelukkig hadden Han en Peter een goede klik. “Je moest bij hem van goeden huize komen. Peter maakte tijdens het interview een geweldige indruk. Er was een klik, hij bloeide helemaal op. Daardoor waren mijn zorgen vrijwel direct verdwenen.”

“Peter kreeg vochtige ogen tijdens het interview. We spraken over zaken die hem raakten, onder andere de verdwijning van Tanja Groen. Ik zei onder het interview ook tegen hem: ‘Ik hoop ook volgend jaar een tv-monument over jou te maken’. We spraken af daar begin volgend jaar contact over te hebben.”

Helaas is het daar uiteraard nooit meer van gekomen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries verraste vriend en vijand door drag te gaan. Mooi dat hij dat deed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen