Albert Verlinde gniffelt om lage kijkcijfers Hélène Hendriks: ‘Sneu’

Albert Verlinde vindt de kijkcijfers die Hélène Hendriks heeft neergezet met haar programma The Big Balance, waarin BN’ers moesten balanceren op een koord, heel pijnlijk. “Het was echt dramatisch!”

Albert Verlinde en Hélène Hendriks © SBS, William Rutten

Het moest dé klapper van SBS 6 worden op Nieuwjaarsdag: de grote finale van The Big Balance met BN’ers die in de nok van de Amsterdam Arena proberen te balanceren op een koord. Niets is minder waar: met 285 duizend kijkers (5%) was de finale-uitzending een enorme flop. Voor presentatrice Hélène Hendriks is dat een flinke domper.

Miljoenenregen

Talpa-collega Albert Verlinde gniffelde er gisteren om aan de desk van Shownieuws. Daar besprak hij de hoge kijkcijfers van de concurrerende programma’s op Nieuwjaarsdag. “Wie is de Mol fantastische kijkcijfers. Meteen weer 3,1 miljoen kijkers. Het blijft natuurlijk onvoorstelbaar het succes van dat programma.”

Hij vervolgt: “Je dacht natuurlijk: misschien is het veel minder, omdat The Masked Singer – wat inmiddels ook geen kleinigheidje meer is – een oudejaarsspecial én een nieuwjaarsspecial had. Maar die hadden er ook nog 2,3 miljoen! Echt dat je denkt: waar komen al die mensen vandaan die tv zitten te kijken?”

‘Echt dramatisch!’

De kijkers waren massaal verdeeld tussen Wie is de Mol en The Masked Singer. “Konden die dan niks anders zien? Ja, ze konden wel wat anders zien, namelijk hier bij SBS 6 The Big Balance. Ehhhm…”

Presentatrice Annemarie Brüning: “Heb je dat gekeken?”

Albert gniffelend: “Nee, maar ik ben niet de enige die het niet gezien heeft. Het was echt dramatisch! Er waren minder dan 300 duizend kijkers en dat is natuurlijk vervelend voor iedereen die er zo hard aan gewerkt heeft. Je was bang dat die bekende Nederlanders zouden vallen, maar het programma is zelf gevallen.”

Geen goed begin

Wat een flop, aldus Albert. “Ik denk niet dat dat programma terug gaat komen in elk geval. Niet zo’n goed begin van het nieuwe jaar voor SBS 6 dus, maar dat maken wij vanavond met z’n allen goed, hè?”

William Rutten, wijzend op de dictatoriale houding van John de Mol: “Ik hoop dat je hier nog zit morgen, Albert!”

Albert pakt daarop zijn telefoon: “John, ben jij dat?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

The Big Balance is enorm geflopt. Sneu voor John de Mol of zijn verdiende loon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen