Tim Hofman geeft kijkje achter de schermen van bizarre Voice-docu

Het is een van de meest bekeken programma’s ooit in Nederland: de documentaire van Tim Hofmans programma BOOS over het misbruik bij The Voice of Holland. De presentator geeft een eerste reactie.

Tim Hofman © YouTube

Het is alweer bijna een week geleden: afgelopen donderdag om vier uur zette programmamaker Tim Hofman de zeer veelbesproken uitzending van BOOS online waarin de wantoestanden bij The Voice of Holland in kaart werden gebracht. Inmiddels staat de teller op alweer 9,7 miljoen views: een ongekend hoog aantal.

Tim spreekt dank uit

Tim heeft in zijn programma vier vermeende roofdieren bij The Voice ontmaskerd: Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en de itemregisseur Martijn. Het heeft voor de vier heren enorme consequenties.

Voor het eerst laat Tim nu wat van zich horen: “Vrienden. Namens iedereen die in onze uitzending sprak of vanaf afgelopen donderdag gehoord wordt (misschien ben jij het): dank als je, samen met tien miljoen (!) anderen, wilde luisteren. En er lijkt ook nog eens iets in beweging te komen.”

‘Dat is waardevol’

Het vervult Tim met trots dat zijn documentaire het maatschappelijk debat over seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft aangeslingerd. “We zien bedrijven, universiteiten, verenigingen en andere instituten hun beleid aanpassen om een veiligere omgeving te creëeren. Een kabinet (incl. Minister president) zich uitspreken.”

“Mannen met elkaar praten, vrouwen met elkaar delen. Het nieuws dat de hele wereld rond ging, en meer. Dat is waardevol. We zijn er nog niet, maar het voelt als de eerste forse zucht van een nieuwe wind.”

Maakproces

In de week in aanloop naar de BOOS-uitzending heeft Tim amper geslapen. “Over het maakproces en hoe afgelopen weken er achter de schermen uitzagen vertellen we je later nog eens, maar voor nu kom ik even niet verder dan drie foto’s.”

Op deze foto’s, zie onderstaand, is te zien hoe hard het team van Tim heeft gewerkt aan de uitzending. “Van nachtelijke montages, gepleegde belletjes waarvan je nooit dacht dat je ze zou plegen en hopeloze pogingen tot tien minuten extra slapen.”

Even geen BOOS

Tim neemt nu even rust. “Komende weken is BOOS er even niet, wij zijn werken aan mooie verhalen en zaken, een nieuwe studio bouwen én beginnen met de voorbereidingen van een nieuwe seizoen Pak de Macht.”

“En mocht je nou ideeën hebben, een verhaal kwijt moeten of willen klokkenluiden omdat er ergens iets helemaal misgaat, weet ons dan te vinden. Mail ons op [email protected], gaan wij voor je aan het werk. In de tussentijd kun je morgenavond om 21:30 uur op NPO 1 weer kijken naar een nieuwe aflevering van over mijn lijk.”

“Be safe, en cheers op vooruitgang. Met de liefdevolle groeten van team BOOS. 🌱”

Instagram

De foto’s van Tim:

BOOS

De beroemde BOOS-uitzending over The Voice:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u gekeken naar de BOOS-documentaire over The Voice of Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen