Merel Westrik ontploft op tv: ‘The Voice-producent ITV, toon je ballen!’

Merel Westrik vindt het een gotspe dat het ‘onafhankelijk onderzoek’ naar misstanden bij The Voice of Holland wordt uitgevoerd door een advocatenkantoor waar producent ITV wel vaker mee werkt.

Merel Westrik © SBS 6

Het ‘onafhankelijk onderzoek’ naar The Voice of Holland wordt betaald door de producent van het programma: ITV. Ze hebben advocatenkantoor Van Doorne in de arm genomen, waar ITV wel vaker mee werkt. De dame die het onderzoek leidt, Vanessa Liem, ligt zelf onder vuur omdat ze gedragsregels zou hebben geschonden bij een ander onderzoek.

‘Ik word er boos van!’

Het is te gênant voor woorden, vindt John van den Heuvel. “Een beter voorbeeld van de slager die zijn eigen vlees keurt is amper denkbaar. Wie moet dit onderzoek uitvoeren en wie gaat de mogelijke slachtoffers horen? Een zedenonderzoek hoort bij de politie thuis en niet bij een of ander bureau dat door ITV wordt betaald”, schrijft hij in De Telegraaf.

John vindt dat dit onderzoek onder regie van het Openbaar Ministerie hoort te vallen en daar sluit Merel Westrik zich volledig bij aan. De presentatrice gisteren in de talkshow HLF8: “Sorry, ik word er ook een beetje bozig van, merk ik. Ik denk dan: ITV die het zelf gaat onderzoeken…”

‘Toon je ballen!’

Merel vindt dat ITV-producent zijn ballen moet tonen. “Nee, hop, als je écht een beetje ballen hebt zeg je als ITV: ‘Er is hier iets gebeurd, het klopt niet, we gaan naar het OM en vragen een onderzoek.’ Laat het OM het onderzoeken.”

Later op de avond sloot Johan Derksen zich in het programma VI Vandaag aan bij deze oproep. “Laten we nou eens stoppen met het serieus nemen van zo’n advocatenbureau die daar even gaat kijken wat er aan de hand is. Die hebben geen enkele status! Ik ben ook benieuwd naar de rekening die ze sturen.”

‘Doe aangifte’

Net als in de zaak-Marco Borsato heeft John ook in de zaak-Ali B contact met andere potentiële slachtoffers die aangifte overwegen. Merel: “Hij heeft meerdere meldingen van vrouwen gekregen en signalen gekregen die het overwegen en erover twijfelen. Dan denk ik: doe het!”

“Echt, schaam je niet, doe het! Het is ontzettend belangrijk om het te doen. Voor jezelf. Dat je niet twintig jaar later denkt: ik loop de hele tijd rond met een etterende wond die niet geneest en eigenlijk komt het daardoor, dat ik me vies heb gevoeld en me niet goed behandeld heb gevoeld. Doe het voor jezelf, weet je wel!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het onderzoek naar The Voice wordt betaald door de producent van het programma. Een lachertje?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen