Jan Roos snoeihard: ‘John en Linda de Mol vormen een maffiafamilie’

Jan Roos vindt het schandalig dat John en Linda de Mol het wangedrag van haar geliefde Jeroen Rietbergen onder de pet hebben gehouden. “Eigenlijk is dit gewoon één maffiafamilie.”

Jan Roos, John de Mol en Dennis Schouten © YouTube

Het programma RoddelPraat van Jan Roos en Dennis Schouten heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ondergang van The Voice of Holland-coaches Ali B en Marco Borsato. Ze waren de eersten die beide heren in verband brachten met seksueel wangedrag. En tegen beiden liggen er inmiddels aangiftes bij de zedenpolitie.

Dikke traanjtes

Nu is er nóg een The Voice-kopstuk in opspraak geraakt: bandleider Jeroen Rietbergen, tot deze week de geliefde van Linda de Mol. Hij is naar eigen zeggen jaren geleden al op de vingers getikt door zijn ‘opdrachtgever’, waarna hij alles heeft opgebiecht aan Linda. Hij is echter niet ontslagen bij het programma.

Pas nadat BOOS-presentator Tim Hofman het wangedrag van Jeroen heeft ontdekt, stapte hij afgelopen weekend op bij de show. Linda doet onterecht alsof ze verbijsterd is, zegt Jan Roos in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. “Linda heeft hele dikke traantjes op d’r wangetjes. (…) Het rare is alleen dat bekend is dat Linda dit allang al wist.”

‘Linda géén slachtoffer!’

Jeroen is walgelijk, vindt Jan. “Hij naait alles met een hartslag bij The Voice dat ja zegt. Overigens: bij de mensen die nee zeggen probeert hij het ook een beetje bij. De grote grap is dat hij op het matje is geroepen bij John de Mol. Al jaren geleden en toen ging hij even uit elkaar met Linda.”

Hij vervolgt: “Dus Linda en John de Mol weten ervan dat dit een roofdier is en dat deze man alleen maar achter zijn lul aan wandelt bij het programma The Voice. Dat weten ze. (…) Nee, niet de vrouw van de misbruiker is het slachtoffer en zeker niet de vrouw die het allemaal al wist. Nee!”

Maffiafamilie

Het is zeer kwalijk welke rol Linda en John hebben gespeeld, aldus Jan. “Linda de Mol en John de Mol hebben gefaciliteerd dat die Jeroen Rietbergen meisjes kon misbruiken. Die zijn onderdeel van het probleem. Die zijn niet het slachtoffer! (…) Eigenlijk is dit gewoon één maffiafamilie met John de Mol dan als grote boss, de capo di tutti capi.”

John bespeelt alles en iedereen, aldus Jan. “Eigenlijk is het een criminele organisatie, want Jeroen Rietbergen doet lekker pianospelen. En in wiens band nog meer? Hallo, daar zijn we weer! Marco Borsato! En dat is ook een viezerik, is het niet? Daar ligt ook een aangifte tegen! (…) Roofdier één speelde dus de toetsen van roofdier twee.”

‘Wendy liegt ook!’

Wendy van Dijk liegt ook als ze beweert van niets te weten, aldus Jan. Het is volgens hem ‘wel zeker’ dat haar man Erland Galjaard het wist. “Hij werkt bij Talpa en heeft echt wel gehoord wat voor lijken daar in de kast liggen.”

Hij vervolgt: “En je denkt dan niet dat Galjaard dat bespreekt met zijn vrouw die al negen jaar het programma presenteert waar die Rietbergen in optreedt? Wat denk jij? Natuurlijk heeft die het geweten! Ze weten het al-le-maal!”

Geen haar beter

Ook het gedrag van Marco Borsato is jarenlang onder de pet gehouden, meent Jan. “Ze dekken elkaar allemaal. En niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Het is een smerige inteelt- en orgiebende daar.”

Zelf is John volgens hem overigens niet veel beter. “John de Mol staat ook bekend als een man die zijn positie continu gebruikt om vrouwen te pakken. Dit is bedrijfscultuur, hè? Dit is daar normaal. Dit is normaal bij de familie De Mol.”

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van de kijkcijferhit RoddelPraat bekijkt u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen