Maxim Hartman aangevallen op tv: ‘Je maakt dit belachelijk!’

Maxim Hartman kreeg gisteren een geërgerde Richard Korver over zich heen in de talkshow HLF8. De advocaat vond het niet gepast dat Maxim met een kwinkslag sprak over seksueel geweld.

Richard Korver en Maxim Hartman © HLF8

Talkshowhost Johnny de Mol sprak in zijn programma HLF8 uitgebreid over de manifestatie tegen seksueel geweld die vandaag plaatsvindt in Amsterdam. Maxim wil best komen, maar: “Ik word niet uitgejouwd? De schuld ligt toch een beetje bij de mannen. De mannen zijn gewoon een fout van de natuur, laten we eerlijk wezen.”

Belachelijk maken

Die overdrijving hoort bij Maxims act, maar viel niet in de smaak bij advocaat Richard Korver, die al jaren slachtoffers in zedenzaken bijstaat. “Er wordt begrijpelijk door jou op een bepaalde manier op in gegaan, want zo ken ik je, maar dat is bij dit onderwerp nou net de manier waarvan ik denk: dat past niet meer bij dit onderwerp. En dat is nou net waarom die manifestatie er is, om dit soort reacties weg te krijgen.”

Johnny: “Maar het is toch ook wel goed om vragen te stellen?”

Richard: “Dat deed hij niet. Met alle respect, maar ik vind dat je het onderwerp belachelijk maakt. Ik vind niet dat je het serieus neemt.”

Fout van de natuur

Maxim volhardend: “Dat vind ik helemaal niet. Ik zei net dat de man een grove fout is van de natuur. Oorlogen, onderdrukking, uitbuiting, het klimaat: alles is de schuld van mannen. Dan kun je wel zeggen dat het een grap is, maar ik vind het geen grap.”

Sara Alaoui-Dekker van de Stichting Together We Rise daarop: “Maar doordat je het zeg maar zo groot neemt, haal je eigenlijk weer de aandacht weg waar we aandacht voor willen vragen. Door te zeggen: ‘Wij doen al zóóó veel fout!’ Het gaat er niet om hoe jij er naar kijkt en dat mannen ‘al zoveel fout doen’, het gaat om dit stukje.”

“Als je het op die manier aanpakt of breder trekt, dan doe je eigenlijk wat we constant doen: ervan wegbewegen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de act van Maxim Hartman leuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen