Linda de Mol krijgt sneer van Angela de Jong: ‘Slecht acteerwerk!’

Linda de Mol krijgt een flinke sneer te verwerken van Angela de Jong. De meedogenloze opiniediva van het AD is niet onder de indruk van het acteerwerk in haar nieuwe dramaserie Diepe Gronden.

Linda de Mol en Angela de Jong © Talpa, NPO

Diepe Gronden, waarin Linda de Mol detectiveje speelt voor het oog van zo’n 800 duizend kijkers, moet de sfeer uitstralen van een Scandinavische dramaserie. Als er enkele fragmenten uit de eerste aflevering worden afgespeeld in de mediapodcast van Angela de Jong, verzucht ze: “Wat slecht geacteerd eigenlijk, als je dit zo hoort.”

Kopiewerk

Angela is totaal niet onder de indruk. “Het is een kopie van ongeveer iedere Scandinavische serie die ooit is gemaakt en uitgezonden.”

Het ligt er allemaal een beetje te dik bovenop, vindt Angela. “Ik had het spannender gevonden als Linda de Mol in deze serie eens niet de alwetende hoofdrol had, maar gewoon de moeder was, bijvoorbeeld van het meisje dat vermoord was. Die ook gewoon lekker lelijk in beeld durft te zijn. Ik vond het allemaal zo cliché.”

Linda op gympies

Het lukt Angela niet om door Linda de presentatrice heen te kijken. “Nee. In deze serie zie ik wel heel erg Linda de Mol. Ik zie Linda de Mol op gympies in een trenchcoat. Daar bleef ik de hele tijd op haken. Ik dacht: Linda de Mol in een driekwartbroek op gympies.”

Collega Marcus den Blanken is het volledig met haar eens. “Ik voelde er totaal geen spanning in.”

Boycot

Worden Angela en haar krant AD overigens nog steeds geboycot door Linda’s overgevoelige broer John de Mol? Ja, beaamt Marcus. “Ik kreeg net een persbericht, maar die was niet van Talpa, dus nee: nog steeds niet.”

AD-journalist Dennis Jansen: “Nee, we hebben nog steeds niets gehoord over of we weer welkom zijn.”

Podcastpresentator Manuel Venderbos: “Hoe kom je dan aan je informatie?”

Dennis: “Ja, je werk doen hè?”

Angela: “Daar heb je sowieso de afdeling persvoorlichting nooit voor nodig.”

Podcast

De AD Mediapodcast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Linda de Mol een goede actrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen