Gerald Roethof gooit Angela de Jong in prullenmand: ‘Lelijk en naar’

Gerald Roethof hecht totaal geen waarde aan de meningen en columns van Angela de Jong, de beruchte opiniediva van het AD. “Ik heb het in de digitale prullenbak gegooid”, zegt hij.

Angela de Jong en Gerald Roethof © Op1, RTL

Angela de Jong ergert zich al jaren aan Gerald Roethof, die momenteel de omstreden verdachte in de zaak-Nicky Verstappen bijstaat: Jos B. Tot eind vorig jaar had ze op professioneel vlak nog wél respect voor hem, maar vanwege een walgelijke actie bij Beau is dat verdwenen. “Nu is zelfs het professionele respect weg, dankzij dat rode labeltje.”

‘Denkt u dat?’

Gerald wordt in de Volkskrant geconfronteerd met zijn criticaster. “Zegt u dit over talkshows omdat u recentelijk door Angela de Jong, de televisierecensent van het AD… O, u gaat al heel moeilijk kijken”, merkt de interviewster van dienst op. Hij: “Dat mag u inderdaad noteren, dat ik moeilijk ging kijken.”

Als Gerard daarna gevraagd wordt of hij de column heeft gelezen waarin Angela stelt dat sommige advocaten zaken lijken te selecteren op publiciteitswaarde, antwoordt hij: “Denkt u dat ik het gelezen heb?”

Digitale prullenmand

De Volkskrant: “Ik weet het niet, dat is een vraag van mij.”

Gerald: “Ik lees graag stukken van mensen die óf opbouwende kritiek leveren, óf iets te zeggen hebben waarvan ik kan leren. Ik lees minder graag iets van personen die er kennelijk plezier in hebben om te proberen mensen de grond in te boren. Dus het stuk van Angela de Jong heb ik niet gelezen. Ik heb het toegestuurd gekregen, maar net als heel wat haatmails heb ik het in de digitale prullenbak gegooid.”

‘Ik lees wel Youp’

De kritische columns van Youp van ’t Hek worden wél gelezen door Gerald. “Die glibber lispelt over zijn engste cliënten alsof het onschuldige koorknaapjes zijn”, zei de komediant over de strafpleiter.

Gerald: “Om Youp kun je lachen. Youp heeft ook een reëler maatschappijbeeld. Youp doet niet alleen maar lelijk en naar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen