Matthijs van Nieuwkerk mogelijk al te oud voor flapoorcorrectie

Het is niet voor niets dat Matthijs van Nieuwkerk zijn oren altijd verstopt achter zijn weelderige haardos. Hij heeft namelijk behoorlijke flappen. Volgens een KNO-arts valt er wel iets aan te doen.

Matthijs van Nieuwkerk © Olivier Thijssen

Er zijn eigenlijk helemaal geen foto’s waarop de oren van Matthijs van Nieuwkerk (61) in volle glorie te bewonderen zijn. De meest expliciete foto van zijn flaporen circuleert op de website Dumpert. En het verstoppen van die oren doet Matthijs heel erg handig, vindt KNO-arts Jaap Veldhuizen van Kazem Aesthetica.

Reusachtige flaporen

Jaap vertelt in de Story dat die flaporen hem nog nooit waren opgevallen. “Ik kijk heus wel televisie, maar het was me nooit opgevallen dat Matthijs van Nieuwkerk zulke flaporen heeft.”

Ze zijn echter enorm, heeft Matthijs zelf wel eens toegegeven in de Humo: “Ik heb reusáchtige flaporen. In die mate zelfs dat ik rond mijn 20ste heb besloten om mijn haar iets langer te laten groeien, om zo de grootste ellende te maskeren. Ik verf mijn haar niet.”

Bang voor operatie

Matthijs zou zich nooit hebben laten behandelen aan zijn flaporen uit angst voor de operatie. KNO-arts Jaap: “Mijn ervaring is dat de meeste mensen met flaporen daar al op jonge leeftijd iets aan laten doen. De meeste patiënten zijn tussen de acht en zestien jaar oud.”

Als ze het op die leeftijd niet doen, gebeurt dat later ook niet zo snel meer, weet Jaap. “En laten we eerlijk zijn: op volwassen leeftijd kunnen flaporen ook wel iets charmants hebben.”

Is het al te laat?

Als Matthijs alsnog zo’n flapoorcorrectie wil, dan moet hij haast maken. Naarmate je ouder wordt, is zo’n operatie namelijk steeds lastiger uit te voeren. En misschien is het al wel te laat. “Kraakbeen verkalkt als je ouder wordt, dat maakt het iets lastiger. Maar er zijn ook niet-chirurgische manieren om iets aan flaporen te doen.”

Wat dan? “Zo zijn er mensen die ’s nachts een strakke band om hun hoofd dragen. En je kunt natuurlijk ook je haar eroverheen laten hangen, zoals Matthijs dat doet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u De Wereld Draait Door?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen