Esmée Denters besmeurd na onthulling over Marco Borsato

Zangeres Esmée Denters krijgt een hoop drek over zich heen na haar onthulling dat Marco Borsato zich ook bij haar ongepast heeft gedragen. “Mensen zeggen dat ik het voor de aandacht doe.”

Esmée Denters en Marco Borsato © Instagram, RTL

Esmée Denters, die zo’n twaalf jaar geleden kortstondig een hype was vanwege haar muzikale samenwerking met Justin Timberlake, heeft met ontsteltenis kennisgenomen van de BOOS-reportage over The Voice of Holland. Van het seksueel grensoverschrijdend gedrag van Marco Borsato keek ze niet op; daar heeft ze al eens kennis mee gemaakt.

Billenknijper

De inmiddels 33-jarige Esmée ondersteunt het verhaal van Marco’s vermeende slachtoffers met haar eigen ervaring. “Ik heb Marco een keer in het echt ontmoet en hij kneep vanuit het niets in mijn bil. We stonden op het podium na een optreden. Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond.”

Ze vervolgt op Instagram: “Ik was er zo van geschrokken dat ik het aan mijn manager vertelde. Die vervolgens zei: ‘Stel je niet aan, zie het als een compliment.’ Dus ik heb er toentertijd niets over gezegd. Het maakt niet uit hoe beroemd iemand is, dit gedrag moeten we niet excuseren.”

Enorm dapper

Esmée doet haar verhaal puur om Marco’s vermeende slachtoffers te steunen. “Ik vind het enorm dapper van de kandidaten die zich erover uitgesproken hebben en hun verhaal durfden te delen. Ik houd niet van cancel culture, maar hoeveel mensen moeten slachtoffer zijn en naar voren komen voordat ze serieus worden genomen? Het is triest.”

Haar ontmoeting met Marco duurde destijds slechts twee minuten. “Dit was tien jaar geleden toen ik al bekend was. Moet je nagaan als hij je coach is, je een grote fan bent en je geen leverage hebt.”

Drek

Naast veel aardige reacties, krijgt Esmée ook veel bagger over zich heen. Die berichten deelt ze op Instagram. Zo zegt ene Marco tegen haar: “Tief toch op man… Opeens nu iedereen komt moet jij ook nog even wat naar buiten brengen, wat naar alle waarschijnlijkheid weer verzonnen is. Schreeuwen om aandacht! Pleur op zeg.”

En ene Stefanie: “Omg wannabe.”

Onbegrijpelijk, vindt Esmée. “Als je vervelende berichten gaat sturen in mijn dm’s dan wil ik die best delen in mijn strories om te laten zien dat juist hierdoor mensen bang zijn om naar voren te komen met hun verhaal. Niet
OK.”

Aandacht

Het gaat haar niet om de aandacht, benadrukt Esmée. “Voor mensen mensen die zeggen dat ik aandacht wil: please! Mensen die hun mond opentrekken worden geblacklist. Waarom denk je dat bijna alle succesvolle BN’ers hun mond dichthouden? I got nothing to lose. Ik ben al jaren independent en wil dit graag zo houden.”

“Ik ben gevraagd om te reageren en op tv te komen, maar ik heb geen zin om sensatienieuws te worden. Ik wide alleen mijn eigen ervaring delen omdat het tijd is voor verandering en ik de slachtoffers en hun families wil supporten.”

Fragment

Esmée twaalf jaar geleden in duet met Justin Timberlake:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Esmée Denters bevestigt het vieze gedrag van Marco Borsato en wordt nu geshamed. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen