‘Ali B en Marco Borsato verdienen medeleven, ze worden gesloopt!’

Ali B en Marco Borsato worden wel héél hard aangepakt na de onthullingen over hun vermeende seksuele wangedrag, vindt radiobekendheid Patrick Kicken. “Waar is het medeleven?”

Ali B en Marco Borsato © William Rutten

Ali B en Marco Borsato spelen naast Jeroen Rietbergen een hoofdrol in het misbruikschandaal rond The Voice of Holland. Waar Ali door twee vrouwen beschuldigd wordt van verkrachting, is Marco aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van een minderjarige. Volgens BOOS zat hij ook bij The Voice Kids aan jonge kinderen.

Medeleven voor Ali

Alle drie de heren verdienen medeleven, twittert Patrick Kicken. “Zijn er ook mensen die medeleven tonen met Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen? In dit soort gevallen zijn er alleen maar verliezers. Deze gasten zijn knettergek geworden door alle aandacht, geld en roem. Seksverslaafd, algeheel in de war. Hier mogen we ook bij stilstaan.”

Maakt Patrick een grapje? “Nope, bloedserieus. Ik had zelfs medeleven destijds met de aanslagplegers op Bataclan. Was het maar zo simpel door de wereld te verdelen in goed en fout. Hoe ver is het met je gekomen dat je zulk gedrag gaat vertonen? Verdient ook aandacht, als we het willen oplossen tenminste.”

‘Héél lelijk’

Het is niet netjes hoe de heren worden behandeld in de media, vindt Patrick. “Ja het is erg, ja het verdient straf, maar nee de manier waarop het nu zo breed uitgemeten wordt is héél lelijk. (…) Ze zijn geen slachtoffer maar worden wel volledig gesloopt door jan-en-alleman. Gezin kapot. Carrière kapot. Muziek kapot.”

Hij vervolgt: “Geen enkel medeleven hiermee en voor, maakt ons dat niet net zo harteloos als de daders in kwestie terwijl ze deden wat ze deden? Dit is één grote nachtmerrie.”

Downplayen

Is Patrick de zaak nu aan het bagatelliseren? “Neuh dit is geen downplayen, dit is verder kijken dan de oppervlakte. Geen enkel mens gaat slecht gedrag vertonen door een bewuste keuze, hier gaat altijd een heel complex pakket aan oorzaken aan vooraf. De schuldvraag hoeft niet meer beantwoord te worden, de hulp- en oplosvraag.”

Waarschijnlijk hebben de heren last van psychische problemen, aldus Patrick. “Het kan een totaal verwrongen zelfbeeld zijn waardoor ze zich niet meer kunnen inleven in andermans gevoelens. We noemen dat ook wel narcistische persoonlijkheidsstoornis, iets wat zelfs tot psychotisch gedrag kan leiden.”

Vuile vaatdoek

Roem doet gekke dingen met mensen, stelt hij. “Welke BN’er durft op te staan en te zeggen dat al die roem en aandacht hem of haar horendol gemaakt heeft? Hoeveel relaties hebben we er niet door zien stranden? Vechtpartijen, faillissementen, ruzies, gebroken families…”

“Zo’n Borsato, Ali B en anderen worden ook gewoon gebruikt door het entertainmentsysteem. En nu weggegooid als een vuile vaatdoek. Dat doet me ook pijn, net zo pijn als de pijn van de betrokken meiden. Het systeem moet op de schop.”

Kritiek op media

Patrick vindt dat de media te hijgerig op dit schandaal zitten. “De media zijn zéker onderdeel van het probleem. Hoe dit nu weer publiekelijk uitgevochten wordt op z’n Jerry Springers is schandalig. Wie durft gewoon slachtoffers en daders bij elkaar te brengen zonder camera’s erbij in plaats van deze gefilmde hetze met hoge kijkcijfers als doel?”

Psychische patiënten zijn geen tv-vermaak, vindt Patrick. “In de basis zie ik een totaal ontspoord ego dat ieder gevoel van compassie en begrip voor de ander wegduwt, ten behoeve van eigen plezier. Een narcistische persoonlijkheidsstoornis.”

Ernstig zorgen

Het is volgens Patrick zaak dat we goed op de heren letten. “Laten we hopen dat niemand uit deze nachtmerrie zichzelf iets aan doet, slachtoffers en daders. Maak me ernstig zorgen over de effecten van dit openbare schandaal.”

“Het zou me niks verbazen als een van de drie dadelijk niet meer leeft, door zelfdoding. Is dat dan terecht? Of gaan we dan zeggen ‘oh maar dat had nou ook niet gehoeven’. We doen er allemaal aan mee door zo zwart/wit te denken!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Ali B en Marco Borsato medeleven verdienen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen