Waylon aangevallen door ex-vriendin na statement over The Voice

Waylon wekt met zijn reactie op het misbruikschandaal rond The Voice of Holland ergernis op bij zijn ex-vriendin Annemijn van Meeuwen. Zij deelt een behoorlijk lelijke sneer uit aan de Voice-coach.

Waylon © William Rutten

Het is voor Waylon naar eigen zeggen een behoorlijke shock dat er achter de schermen van The Voice of Holland ruimte was voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Hij heeft met verbijstering gekeken naar de BOOS-reportage daarover. “Ik was stil en verdrietig na het kijken”, zegt hij op Instagram.

Geen grijs, alleen zwart

Waylon vindt dat zijn Voice-collega’s hun boekje te buiten zijn gegaan. “Het lijkt ZO simpel: in een relatie waar ongelijkheid is of sprake van en machtspositie, blijf je professioneel en zorg je ervoor dat je nooit in een situatie komt waarbij je grenzen zou kunnen overschrijden. Jij bent dan altijd fout. Punt. Er is daar geen grijs, daar is alleen zwart.”

De beerput van The Voice is wagenwijd geopend. “Ik heb een grenzeloos respect voor Tim Hofman, dat hij al deze mensen een microfoon heeft gegeven maar vooral dat hij ze serieus heeft genomen. Ook ben ik trots op RTL die moraal voor geld hebben gezet door het programma onmiddellijk van de buis te halen.”

Waylon is Tim dankbaar

Het ‘meeste respect’ heeft Waylon voor alle slachtoffers. “Hoe sterk moet je zijn om eerlijk te durven zeggen wat er gebeurd is met iemand die onwaarschijnlijk veel macht heeft en die macht misbruikt heeft. Iets wat je zelf niet eens durft toe te geven uit schaamte.”

“Ik heb vooralsnog één dochter. Ik kan alleen maar hopen dat wanneer iemand haar grens overschrijdt, zij dit kan herkennen, hier tegen op durft te staan en nee kan zeggen of ongelooflijk boos mag worden. (…) Daar ben ik Tim dankbaar voor. Dat hij voor mijn dochter en alle andere vrouwen ons allemaal met de neus op de feiten heeft gedrukt.”

Ex-vriendin is boos

Annemijn van Meeuwen, die tot 2014 vier jaar lang de vriendin van Waylon is, gebruikt Waylons reactie op het Voice-misbruikschandaal om een lelijke sneer aan hem uit te delen.

Ze schrijft op Instagram: “Wees eerst zelf respectvol naar je geliefden en familie, pas dan mag je je bek opentrekken. Grensoverschrijdend gedrag is niet altijd seksueel of lichamelijk.”

Insta-story

De bewuste Insta-story, die door juicekanaal FawryNotSawry is opgepikt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van deze reactie van Waylons ex-vriendin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen