Montana Meiland heeft Poolse schoonouders: ‘Was je niet bang?’

Montana Meiland, het minst bekende lid van de tv-familie Meiland, heeft Poolse schoonouders. En dat terwijl haar ouders Erica en Martien behoorlijk kritisch zijn over immigratie. Botst dat?

Montana Meiland © Wessel de Groot

De Meilandjes zijn deze herfst behoorlijk in opspraak geraakt vanwege hun kritische mening over de islam. Niet alleen Erica en Martien lagen behoorlijk onder vuur, maar ook Maxime. Zij steunde de uitspraken van haar moeder en verloor vervolgens al haar opdrachten. Van Montana hebben we eigenlijk niets gehoord.

Buitenlanders

Het tijdschrift Weekend vraagt zich in gesprek met Montana af of het een dingetje is geweest dat haar schoonouders Pools zijn. “Je ouders hebben een duidelijke mening over buitenlanders. Dirk z’n moeder is Pools, was je bang om je schoonouders aan ze voor te stellen?”

Montana lachend: “Nee, daar heb ik geen moment over nagedacht. Het is dat je het nu zegt, haha. Ik vond het niet spannend om ze voor te stellen aan mijn ouders, dat heb ik gewoon als normaal ervaren.”

Cynische Dirk

Erica is in haar boek wel heel pittig over Montana’s vriend Dirk. “Dat cynische en wantrouwende vind ik het minst leuke aan Dirk”, zegt ze bijvoorbeeld. En ook vindt ze hem altijd heel scherp op dingen, en vaak negatief.

Daar is Montana niet boos over. “Je merkt aan mijn ouders dat zij altijd van het positieve zijn en het goede belichten, maar er zijn natuurlijk ook situaties waarbij je wat realistischer moet nadenken en je je moet realiseren dat dingen kunnen tegenvallen. Zo bekijkt Dirk het wat meer.”

Xess Xava

In tegenstelling tot haar zusje Maxime heeft Montana nog geen kinderen. Dat is uiteindelijk wel de bedoeling. Ze heeft zelfs al over namen nagedacht. Als het maar geen trendy naam wordt, vertelt ze.

Montana: “Zoals de naam van het zoontje van Yolanthe, dat blijft niet hangen. Xess Xava heet hij, inderdaad.
Zoiets wordt het sowieso niet. Te modern. Nee, ik ga dan meer voor een standaard naam.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Montana Meiland vindt Xess Xava een vreselijke naam. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen