Thierry Baudet heeft geen moeite met pinguïnopmerking Erica Meiland

Thierry Baudet vindt het helemaal niet erg dat Erica Meiland vrouwen met boerka omschrijft als pinguïns. Sterker nog: de leider van Forum voor Democratie kan daar juist wel om lachen, zegt hij.

Erica Meiland en Thierry Baudet © RTL

Erica Meiland is een fel tegenstander van boerka’s. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka”, zegt ze bijvoorbeeld in haar biografie.

Thierry reageert

Ook vergelijkt Erica vrouwen in boerka’s met een zeevogelsoort. “Ik heb weleens drie van die pinguïns in de Hoofdstraat in Noordwijk zien lopen. Dat is toch niet normaal? Gewoon niet doen hier. Ik zou ze zo graag willen genezen van die waanzin. Maar ik zou niet weten hoe. Dat zou via de politiek geregeld moeten worden.”

De Meilandjes zijn door die uitspraken veel commerciële deals verloren. Wat vindt Thierry Baudet daarvan? Hij zegt in weekblad Privé: “Dit past in het hysterische klimaat waarin we zitten. Ik denk dat het slecht is voor de samenleving en zelfs onmenselijk als je mensen op deze wijze in hun uitingen beperkt. Je haalt alle rek uit conversaties, uit contact.”

Geestige opmerking

Thierry heeft helemaal geen moeite met de uitspraken van Erica. “Als ik het zo hoor, vind ik het best een geestige opmerking, van die pinguïn. Ik kan mij wel voorstellen dat iemand dat gevoel heft. De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat ze op wandelende brievenbussen lijken. Dat vond ik ook grappig.”

“Kijk, als je het leuk vindt om zo’n boerka te dragen, zo’n spokenjas, dan moet je toch ook kunnen begrijpen dat anderen daar de wenkbrauwen bij fronsen. Lach eens een beetje om jezelf, accepteer de visie van een ander. De tolerantie is weg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen