‘Peter R. de Vries zou trots zijn op tv-optredens van zijn broer’

Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries, is hard op weg om een bekende Nederlander te worden. Na zijn optreden in de talkshow Humberto, wordt hij komend jaar vaste gast in VI Vandaag.

Wouter de Vries © RTL

Na de uitvaart van Peter R. de Vries schoof zijn broer Wouter de Vries aan in de talkshow van Humberto Tan. Hij hoorde dat er in de talkshow gepraat zou worden over de toespraak die hij gaf op de uitvaart. “Ik zeg: als er over mijn toespraak gesproken wordt, wil ik dat graag zelf doen. Dat vond ik fijn”, blikt hij terug in Het Parool.

Aanschuiven bij VI

Na dat optreden is Wouter vaker gevraagd. “Altijd ging het over Peter, maar ik wil niet die zanger zijn die steeds hetzelfde liedje zingt. Over de uitvaart heb ik alles wel verteld. Ik heb me bij Humberto gemeld met de mededeling dat ik, als econoom, weleens wat wil zeggen over de coronacrisis.”

Humberto heeft hem daarom uitgenodigd op de radio en dat werd weer beluisterd door Johan Derksen. Hij vindt dat Wouter ‘zinnige dingen zegt’. “De volgende dag hangt Talpa aan de lijn of ik zo nu en dan wil aanschuiven bij de mannen van Voetbal Inside.”

Trotse Peter

Wouter wordt nu vaste gast in de dagelijkse talkshow VI Vandaag. Hij overlegt dat soort dingen met Royce en Kelly, de kinderen van Peter, vertelt hij. “Ik heb bijvoorbeeld ook gezegd dat ik met Het Parool ging praten. Niet om toestemming te vragen of zo, maar als ze er bezwaren tegen hebben, kunnen ze het in elk geval zeggen.”

Niets is minder waar. “Ze reageerden positief op mijn rol bij Voetbal Inside. ‘Pak die snor aan,’ stuurde Kelly. ‘Peter zou trots op je zijn.’”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen