Rogier Smit wekt argwaan bij RTL Boulevard: ‘Cocaïne kost veel geld’

Rogier Smit wekt argwaan bij RTL Boulevard nu hij financieel aan lager wal lijkt te zijn geraakt. “Dat heet wellicht een cokeverslaving. Dat kost je heel veel geld”, zegt presentator Eddy Zoëy keihard.

Rogier Smit en Eddy Zoëy © RTL

Het contract van Frank Jansen en Rogier Smit met RTL is vanwege hun publieke vechtscheiding alsnog ontbonden, zo werd gisteren bekend. Daardoor lopen ze in het jaar 2022 naar alle waarschijnlijkheid 540.000 euro mis. Dat is het jaarsalaris dat beide heren in de afgelopen jaren gezamenlijk toucheerden bij RTL.

Hamburgers flippen

Ondanks dat Rogier de helft van dat bedrag kreeg, bivakkeerde hij de afgelopen maanden noodgedwongen op een camping in Friesland. Op een gegeven moment kon hij volgens het programma RoddelPraat van Dennis Schouten en Jan Roos zelfs daar de huur niet meer betalen en werd hij daarom ingezet om hamburgers te bakken in de snackbar aldaar.

Het kwam gisteren ter sprake in RTL Boulevard. “Van Rogier wordt gezegd, door Dennis Schouten bijvoorbeeld, dat hij op een Friese camping burgers staat te flippen. Dat het zó slecht gaat”, aldus presentator Eddy Zoëy.

‘Hoe kan dat?!’

Collega Daan Nieber vindt dat onbegrijpelijk. “Hoe kan het dat hij burgers zou moeten flippen als zij 540.000 euro per jaar krijgen samen? Dat is 22.500 euro per maand per persoon. Na belasting hou je nog steeds heel veel geld over.”

Eddy meedogenloos: “Dat heet wellicht een cokeverslaving. Dat kost je heel veel geld.”

De weinig spraakmakende mediakenner Rob Goossens daarop: “Nou, nou, nou, nou.”

Eddy: “Ja, dat schijnt zo te zijn.”

Heel triest

Rob: “Er zijn gewoon mensen die heel slecht met geld kunnen omgaan.”

Eddy: “Het is eigenlijk triest genoeg om er grappen over te maken, maar gaat Frank nog verder een carrière krijgen?”

Rob weet weinig over de toestand van Rogier. “Ik weet ook niet beter dan dat het niet per se goed gaat met Rogier. Ik heb het vandaag nog aan Frank gevraagd van: ‘Weet jij het?’ Maar hij zegt: ‘Ik spreek ook alleen maar via mijn advocaat met hem’, dus hij weet het niet.”

Rogier grijpt in

Na het item over Frank en Rogier, werd Rob live in de uitzending geappt door Rogier. “Rogier belde vandaag niet terug toen ik belde, maar hij heeft mij nu prachtige foto’s van een prachtig nieuw appartement gestuurd.”

Eddy: “Dus je krijgt nu een soort van ‘het gaat goed met mij’-berichten?”

Rob: “Ja. Ik dacht even dat hij zijn cokeverslaving ontkende, maar daar zegt hij niets over. Hij zegt ook dat wat hij gaat doen ons niets aangaat. Dan weten we in elk geval een beetje hoe het gaat: hij woont in een mooi nieuw appartement.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Frank en Rogier solo nog op een tv-carrière kunnen rekenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen