Prinses Amalia zorgt voor relletje bij Shownieuws: ‘Ga je diep schamen!’

Prinses Amalia zorgt voor een relletje bij het tv-programma Shownieuws. Een van de deskundigen, Guido den Aantrekker, vindt het lachwekkend hoe zijn collega’s reageren op zijn Story-cover.

Shownieuws © Shownieuws

De nieuwe Story die gisteren uit is gekomen maakt de tongen los, omdat hierop een foto staat van prinses Amalia die met een mysterieuze jongen op de Brooklyn Bridge in New York staat. Het zou misschien wel haar potentiële lover zijn. Het is groot nieuws in de showmedia, maar de showmedia nemen er tegelijkertijd ook een beetje afstand van.

Sandra en Patty

Hoofdredacteur Guido den Aantrekker schendt met zijn cover namelijk de zogenoemde mediacode. “Het is natuurlijk mediacode, want het is gewoon een privémoment en zij waant zich daar onbespied. Nu staat ze een dag na haar achttiende verjaardag vol op de cover en in het blad”, zei royaltyfan Sandra Schuurhof gisteren in Shownieuws.

Collega Patty Brard vindt dat Guido bovendien een historische dag verpest voor Amalia, die gisteren werd binnengeleid in de Raad van State. “Wat ik ook vervelend vind is dat het op zo’n prachtige dag is…” Ze wijst er bovendien op dat Amalia nog minderjarig was toen de foto gemaakt werd. “Ze is namelijk pas gisteren 18 geworden.”

Bart en Evert

Guido krijgt ook geen steun van zijn Shownieuws-collega’s Bart Ettekoven en Evert Santegoeds, de hoofdredacteuren van Weekend en Privé. “Tot nu toe heeft hij zich er altijd braaf aan gehouden”, zegt Bart over Guido. “Ik begin er gewoon niet aan, want het levert zóveel gezeur op en dat is het gewoon niet waard.”

Evert denkt dat Guido kansloos is. “Ik weet alles van de mediacode. Ik heb elf rechtszaken gehad met die mensen. Ik weet alle voors en tegens van het plaatsen van zo’n foto. Zelf denk ik: die strijd heb ik gehad. Die heb ik in m’n eentje moeten voeren. Dat heb ik heel erg verloren en bovendien was er niemand van de bladen die me toen steunde daarin.”

In het verzet gaan

Guido, die gisteren níet aan de desk van Shownieuws zat, vindt het ‘journalistiek verantwoord’ om de foto’s te publiceren. Hij zegt in een schriftelijke verklaring aan het programma: “Bovendien is de mediacode eenzijdig door het koningshuis in het leven geroepen, dus in die zin hebben we daar niks mee te maken.”

Overmoedig, vindt Evert: “Ik vind het een beetje na de oorlog in het verzet gaan, want deze strijd – en zeker dat laatste zinnetje van ‘ik heb iets opgelegd gekregen, ik hoef me er niet aan te houden – nou die vonnissen zijn er wel hoor…”

Sandra verwacht een rechtszaak: “Ze willen natuurlijk wel een piketpaaltje slaan.” En Evert ook: “Ze blijft in Amerika en ze willen niet dat ik me alsnog bedenk, denk ik.”

‘Ga je diep schamen!’

Guido vindt het flauw van zijn collega’s. “Vandaag véél media die onze cover met de foto van Amalia in New York in beeld/online laten zien, en hun royaltydeskundigen, die zichzelf journalisten vinden, likkebaardend laten vertellen dat dit een schending van haar privacy is. Journalisten… Ha! Ga je diep schamen”, twittert hij.

“Anyway, ik begrijp van al mijn kuch collega’s van de royaltypers dat ik na vandaag een ‘Tot mij wendde zich cliënt mevrouw A. van Oranje-Nassau’-schrijven tegemoet kan zien, dus maar een beetje bijtijds naar bed. A domani!”

Story-cover

De bewuste Story-cover:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Amalia staat op de Story-cover met een potentiële nieuwe lover. Gaat dit te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen