Angela de Jong staat niet open voor The Roast: ‘Zó niet grappig’

Angela de Jong staat er niet voor open om mee te doen aan de jaarlijkse televisieshow The Roast. Ze vond de editie van dit jaar met Hans Klok bovendien enorm slecht. “Zó niet grappig!”

Angela de Jong © RTL

The Roast of Hans Klok die dinsdagavond werd uitgezonden op Comedy Central gaat niet alleen de geschiedenisboeken in als de slechtste editie van het progamma ooit, maar ook als de minst bekeken editie. Het is terecht dat de kijkcijfers dit jaar zo ontzettend laag zijn, vindt Angela de Jong. Zij vond het héél slecht.

Angela pakt teiltje

Angela denkt dat ze zich bij Comedy Central wel even achter de oren mogen krabben. “Ik heb het een kwartiertje volgehouden en toen ben ik hard weggezapt omdat ik heel snel een teiltje moest pakken”, zegt ze op NPO Radio 2. “Ja, het was echt wel erg. Het was zó niet grappig en ze hadden zulke niet-grappige mensen daar neergezet.”

Alleen Henry van Loon viel mee, vindt Angela. “Hij kan natuurlijk heus wel wat, maar er zaten een aantal mensen in dat roastpanel… Ene Sjaak, waarvan ik dacht: oké, ehmm… Stefano Keizers zat er in zijn nakie en daarvan dacht ik ook op een gegeven moment: weet hij wel waar hij ja tegen heeft gezegd?”

Denkfout

Het was gewoon allemaal heel ongemakkelijk en niet-grappig, zegt ze. “En Louisa van dat transgenderkoppel zat er en die had volgens mij geen idee dat zij ook geroast zou worden.”

Wat is de denkfout geweest? “Hans Klok is niet het meest ideale slachtoffer, want hij is gewoon aardig. Wat is daarover te vertellen, behalve dat hij een keer failliet is gegaan in Las Vegas? Dat vond ik ook al niet zo’n goed gekozen kandidaat. Toen op een gegeven moment dacht ik: om mezelf niet te kwellen, zap ik lekker weg.”

‘Ik doe niet mee!’

Zelf moet Angela er niet aan denken om mee te doen. “Nou, ik word heel vaak geroast en dat moeten mensen vooral blijven doen hoor, maar om er nou te gaan zitten en dan te gaan lachen om een grap over ehh… Nee, dat is niet mijn humor, ik ga dat niet doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen