Paul de Leeuw ergert zich aan Albert Verlinde: ‘Donder jij gauw op!’

Paul de Leeuw heeft zich in het verleden regelmatig geërgerd aan het gehits van Albert Verlinde. Als Paul weer eens een misstap had begaan, dan gebruikte Albert dat gretig om excuses te eisen.

Paul de Leeuw en Albert Verlinde © YouTube

Jarenlang was Paul de Leeuw een van de grootste tv-sterren van Nederland. Hij maakte behoorlijk ongeregelde shows en daarin overschreed hij wel eens een grens. “Ik heb wel eens iemand in zo’n champagneberg gedouwd, omdat ik vond dat het programma wat actie moest hebben”, memoreert hij in het programma Open Kaart.

‘Donder op, Albert!’

Het was onhandig, aldus Paul. “Het is de stomste fout; ik heb haar zo’n duw gegeven in de champagneberg. Van die opgestapelde glaasjes. Ja, wat deed ik? Ik belandde in een soort black-out. Ik heb mijn excuus aangeboden en dat meisje aanvaardde mijn excuus. Ze had één klein wondje aan d’r hand.”

Heel vervelend, maar het liep volgens Paul dus goed af. “En toen is Albert Verlinde… Die éiste twee dagen later bij RTL Boulevard dat ik mijn excuses zou aanbieden. Ik dacht: donder jij gauw op!”

‘Wilde hij wéér excuus!’

Paul is ook een keertje aangeklaagd. “Ik heb een keer een grap gemaakt over het huwelijk van de Zweedse prinses die ging trouwen. Dat was zó saai. Toen zei ik: ‘Je zit eigenlijk te wachten op een autootje die tegen een monument aanrijdt.’ Dat was ook een slip of the tongue. Gewoon op Twitter.”

Met die grap verwees Paul naar de aanslag op Koninginnedag 2009. “En toen kwam er een Stichting Burgerbelangen Breda en die heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. Die hebben het onderzocht en ze zeiden: ‘We gaan niet vervolgen.’ Maar toen eiste óók weer Albert Verlinde dat ik mijn excuses zou aanbieden aan Burgerbelangen Breda.”

Onzin

Wat een onzinverzoek van Albert, vindt Paul. “Dat was één man die ergens in Breda woonde en een stichting had opgericht. Zo escaleren dingen, terwijl ik denk: die grap was misschien ongenuanceerd, maar die was voor mijn volgers bedoeld. Maar goed, de hele goegemeente kijkt wel.”

Paul doet zijn uitspraken in Open Kaart, de talkshow waarin Robbert Rodenburg BN’ers ontvangt die geen zin hebben in kritische vragen. Sterker nog: Robbert wil eigenlijk het liefst dat het hele gesprek gewoon om hém gaat. Zo moeten zijn gasten ook allemaal voorgeschreven vragen aan Robbert stellen.

Open Kaart

Paul de Leeuw in Open Kaart:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen