Eva Jinek onder vuur: ‘Ze behandelt ons als domme clowntjes’

Eva Jinek krijgt flinke kritiek te werken van de bekende columnist Johan Fretz. Hij staat volledig achter Martijn Koning in zijn ruzie met de talkshowdiva. “Ze behandelt artiesten als domme clowntjes.”

Johan Fretz en Eva Jinek © NPO, RTL

De carrière van Martijn Koning heeft flinke schade opgelopen door zijn optreden bij Eva Jinek eerder dit jaar. Hij sprak een dermate felle roast uit over Thierry Baudet dat de politicus boos de studio uitliep. Eva nam hem dat zeer kwalijk, net als de top van RTL. Het is nooit meer goedgekomen tussen beide partijen.

Lelijke tv-wereld

Johan Fretz, columnist voor Het Parool, steunt Martijn in dit conflict. Hij is geschrokken van het interview met Martijn in de kersteditie van de Volkskrant. Daarin geeft hij aan ernstig te zijn bedreigd na de uitzending. Bovendien legt de komediant uit welke schade zijn carrière heeft opgelopen door de verklaringen van Eva en RTL.

“Ik zeg het nog maar eens: de manier waarop Jinek en co Koning voor de bus hebben gegooid, was de televisiewereld op z’n allerlelijkst (maar helaas niet op z’n aller zeldzaamst)”, reageert Johan op Instagram.

Peak Nederland

Alles aan deze rel is ongelooflijk, vindt Johan. “Niet vergeten: een comedian werd en wordt bedreigd omdat hij een politicus in een talkshow confronteerde met zijn eigen woorden. De talkshowhost bood daarvoor haar excuses aan… aan de politicus. En speelde daarna zelf het slachtoffer van een ‘overval’. Peak Nederland.”

Volgens Martijn heeft Eva alle gelegenheid gekregen om zijn roast vooraf door te lezen, terwijl er vanuit het RTL-kamp werd beweerd dat die mogelijkheid helemaal niet geboden werd.

Domme clowntje

Johan gelooft Martijn. “Uit persoonlijke ervaring weet ik dat team Jinek alles van tevoren wil lezen en daar ook alle recht toe heeft. De dienstdoende artiest is iig nooit de baas en dus ook nooit degene die je ZO kunt laten vallen, als het je te heet onder de voeten wordt.”

“Wat ik ook weet is dat ze bij deze talkshow het liefst willen dat je de domme gevaarloze clown uithangt voor ‘de lach van de dag’ en anders raken ze al voor je opgaat in totale paniek. Pet af voor Martijn Koning die zei: ik ben je domme clowntje niet. Met grote gevolgen voor zijn carrière en veiligheid. Lees maar even dat interview.”

Bepalend mediamoment

Johan bood eerder dit jaar nog zijn excuus aan aan Eva, omdat hij jaar verweet geen ruggengraat te hebben. Nu zegt hij: “Heb al eerder gezegd dat ik geen grote uitspraken meer ga doen over het karakter van de betrokkenen, want dat vind ik niet ok.”

“Maar het handelen zelf mag naar aanleiding van dit interview nog wel eens even worden bekritiseerd. Want het was wel een nog al bepalend mediamoment dit jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie steunt u in de ruzie tussen Eva Jinek en Martijn Koning?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen