Meilandjes raken kasteel niet kwijt: ‘Het is ook één oude t*ringzooi’

Het lukt de Meilandjes maar niet om hun Franse tv-kasteel Chateau Marillaux kwijt te raken. Het gebouw staat al anderhalf jaar te koop, maar niemand wil het. “Het is ook één oude t*ringzooi.”

Chateau Meiland Beeld: Wessel de Groot

Het zit de Meilandjes niet echt mee als het gaat om de verkoop van hun vastgoed in Frankrijk. Het tv-kasteel waarin ze beroemd werden, ging vorig jaar lente de verkoop in voor 1,25 miljoen euro, behoorlijk aan de prijs. En dat terwijl ze het kasteel zelf voor 400.000 euro gekocht hebben. Anderhalf jaar later is er nog steeds geen koper gevonden.

In prijs verlaagd

Het kasteel is nu voor de tweede keer in prijs gezakt: men kan het gebouw nu kopen voor 795.000 euro. En dat terwijl een insider in de Franse kastelenmarkt begin vorig jaar al in de Weekend zei dat het maximaal 500.000 euro waard is. “Kijk maar naar het aanbod van kastelen, ook van veel grotere. Die staan jaren te koop.”

Toch hopen de Meilandjes het kasteel nu dus kwijt te raken voor een kleine acht ton. “Voor de liefhebbers: de vraagprijs voor Chateau Marillaux is verlaagd naar 795.000 euro k.k.”, liet Erica deze week weten op Instagram.

Oude t*ringzooi

Het wil maar niet lukken met de verkoop, concludeert nieuwslezeres Florentien van der Meulen op Radio Veronica. “Dat chateau wat in Frankrijk staat hebben ze aanvankelijk proberen te verkopen voor 1,25 miljoen, maar dat lukte niet. Toen zijn ze teruggezakt naar een miljoen en nu staat het te koop voor nog 795.000 euro, dus mocht iemand interesse hebben.”

Sidekick Niels van Baarlen verbaast zich daar niet over. “Ik hoorde dus dat daar uiteindelijk van dat hele gebouw maar vier kamertjes gerenoveerd zijn voor de televisie en dat het verder gewoon één oude teringzooi is daar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen