Martijn Koning nog steeds boos op Eva Jinek: ‘Onbetrouwbaar k*twijf’

Martijn Koning is nog steeds niet klaar met Eva Jinek. Hij blijft maar uithalen naar de presentatrice, met wie hij enorm in de clinch ligt. Zo noemt de komediant haar een ‘onbetrouwbaar k*twijf’.

Eva Jinek en Martijn Koning © NPO, RTL

Eva Jinek is voorgoed klaar met Martijn Koning na de beruchte uitzending van haar talkshow waarin hij Thierry Baudet de studio uitjoeg. De politicus liep in maart boos weg van tafel en Eva nam hem dat zeer kwalijk. De komediant moest een week onderduiken en neemt nu al negen maanden revanche. Elke week haalt hij Eva ergens anders door de mangel.

Onbetrouwbaar k*twijf

Waar hij Eva er aan het begin van de maand nog van beschuldigde het bed te hebben gedeeld met Thierry, trekt Martijn haar nu door het slijk in de kersteditie van de Volkskrant. De interviewer van dienst confronteert Martijn ermee dat hij Eva in zijn voorstelling een ‘onbetrouwbaar k*twijf’ noemt.

Ja, beaamt Martijn. “Het was eerst ‘onbetrouwbare k*th*er’, maar dat vond ik toch te hard en te naar. Ik zeg dat er een incident was in haar programma, met Baudet en met haar; met Eefje of, zoals ik haar mag noemen, onbetrouwbaar k*twijf. Dat is ook grof, maar het kan nog net. Wil je nog koffie?”

Eva Braun

Martijn noemt haar ook nog eens Eva Braun. Dat was de vriendin van Adolf Hitler. “Dat doet mijn vader.”

Veel mensen zullen vinden dat Martijn daarmee te ver gaat. “Dat kan. Het is niet niks wat er allemaal is gebeurd. Dat voortdurende gevoel van onveiligheid. Mensen die me bedreigen. Mijn carrière die een deuk krijgt. RTL Nieuws bracht als statement naar buiten, een officieel persbericht, dat ik niet te vertrouwen ben. Dat met mij niet kan worden gewerkt. Dat kreeg ik over me heen.”

Moeilijke gast

Daar is niets van waar, aldus Martijn. “Dat het wordt gezegd, als het waar zou zijn: oké. Maar het tegenovergestelde is waar. Ik ben een moeilijke gast, absoluut, maar ik heb gewoon gedaan wat werd gevraagd: op mijn manier de uitzending afgesloten. Jinek en RTL kozen mij daarvoor uit.”

“Er werd steeds beweerd dat niemand bij RTL wist wat ik in die uitzending zou gaan doen. Dat ik een overval had gepleegd. Ik heb gezegd: het is het programma van Eva. Als Eva het wil lezen, mag dat. Dat is niet gebeurd.”

Volkskrant

Het grote Volkskrant-interview met Martijn Koning, door interviewer Paul Onkenhout, kunt u hier lezen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Martijn Koning ooit nog ophoudt over Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen