Carlo Boszhard praat lachwekkende kijkcijfers Eddy Zoëy goed

Carlo Boszhard windt zich behoorlijk op over alle media die de revival van Ranking the Stars een flop noemen. Volgens hem scoort de nieuwe presentator Eddy Zoëy juist top. “Het is zo onnozel!”

Carlo Boszhard en Eddy Zoëy © RTL

De zenderleiding van RTL 5 is kennelijk stiekem naar de zon gevlogen, want die staan met een enórme zonnesteek aan het roer van hun tv-schip. Op dit moment zendt RTL 5 twee van de grootste flops uit zijn geschiedenis uit: de revival van Deal or no Deal en de revival van Ranking the Stars. Het probleem? De presentatie.

Megaflops op RTL 5

Deal or no Deal was ooit een programma waarin Beau van Erven Dorens op charmante wijze een halfuur gebakken lucht aan elkaar wist te praten, maar tegenwoordig staat daar een acterend non-talent op: Buddy Vedder. Dit is iemand die geen presentator is, maar er eentje speelt. En daar prikt de kijker zó doorheen.

De grootste mismatch is echter Ranking the Stars en Eddy Zoëy. Deze BN’er-show is het kindje van Paul de Leeuw en hij is eigenlijk onvervangbaar in dit format. Eddy’s visie op deze vroegere relshow? Het moet ‘gezellig’ zijn. De kijker is het er niet mee eens en zapt massaal weg. Ondertussen lacht Paul in zijn vuistje.

98.000 kijkers

Eddy zet al weken horrorscores neer met Ranking the Stars, maar die van afgelopen woensdagavond sloeg echt alles: er keken nog maar 98.000 mensen, goed voor een marktaandeel van 1,6 procent. Buddy’s Deal or no Deal trok ervoor 160.000 kijkers – ook al een horrorscore – en 112 Vandaag had er aansluitend 198.000.

Die 98.000 kijkers van Eddy zijn natuurlijk om je kapot te schamen. Dit zijn scores waar de astrologen van Astro TV nog niet eens hun bed voor uitkwamen. En wat zegt Eddy zelf? Die is pissig! Omdat hij in een of andere commerciële doelgroep wél goed zou scoren.

Carlo in de bres

Ook RTL-icoon Carlo Boszhard springt nu in de bres voor Eddy en zijn marginale kijkcijfers. Het blijkt maar weer eens dat het voor tv-sterren lastig te accepteren is dat de kijker massaal wegrent. Wat zegt Carlo? Hij briest in Televizier dat het voor hem en zijn collega’s alleen maar om de marktaandelen in de doelgroep 20 tot 49 jaar gaat.

Carlo woest: “Niet zo verwonderlijk dat Eddy Zoëy onlangs terecht aanstipte dat zijn show Ranking the Stars het veel beter doet dan mensen denken. Maar dat gaat er bij de media niet in. ‘Ja ja Eddy, dat zal wel. Weer een wanhopige tv-ster die een doelgroepje heeft gevonden, waarin zijn programma het wel aardig doet’, lees je tussen de regels door.”

‘Onnozel!’

Het is dommigheid van de media dat ze die 98.000 kijkers van Eddy een flop noemen, spuwt Carlo. “Deze onnozele reactie is ook best begrijpelijk: Stichting Kijkonderzoek publiceert alleen de algemene kijkcijfers. De doelgroepcijfers kun je enkel zien met een inlogcode. Ik vraag me af waarom dat zo is. Weg met die ruis op de lijn, laat gewoon alle cijfers zien.”

Alleen een select gezelschap beschikt over die inlogcodes. “Nu het niet openbaar is, geef je geen openheid van zaken en daar is niemand bij gebaat. Sterker nog, het levert onnodig negatieve publiciteit op in de media. Ik kijk Herald aan. Zo, dat is eruit, een stevig punt is gemaakt.”

Megaflop

Nieuws voor Carlo: voor de nieuwsmedia en de doorsnee lezer zijn die doelgroepcijfers volstrékt oninteressant. Ook al maak je alle cijfers openbaar: die 98.000 kijkers van Eddy zijn en blijven een megaflop.

Een woordvoerder van RTL laat aan NU.nl te weten tevreden te zijn over Eddy’s kijkcijfers: “Kijkcijfers zijn al lang niet meer alleen relevant één dag na de eerste uitzending. Met uitgesteld kijken op platformen als RTL XL en Videoland kijken mensen wanneer het hun uitkomt.”

RTL is tevreden

RTL ligt niet wakker van Eddy’s marginale lineaire cijfers. “Overall zijn we tevreden met de marktaandelen van het nieuwe seizoen van Ranking the Stars. Het programma zit in een nieuw jasje en moet zijn plek opnieuw vinden, daarom schommelt het nog een beetje.”

“Maar het levert wel een bijdrage aan de totale hoge marktaandelen die we als zendergroep op dit moment hebben. Iets wijzigen aan de programmering is dus niet aan de orde.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ranking the Stars trekt 98.000 kijkers, maar is volgens Carlo Boszhard geen flop. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen