Op1 zaagt Johnny de Mol door over vermeende losse handjes

Johnny de Mol heeft gisteren in Op1 voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes. Presentator Tijs van den Brink vroeg flink door, maar Johnny bleef op de vlakte.

Johnny de Mol © Op1

Het imago van Johnny heeft volgens Luuk Ikink een vreselijke deuk opgelopen nadat zijn ex-verloofde hem vorig jaar november beschuldigde van mishandeling en een poging tot doodslag. Johnny werd met name flink onder vuur genomen door het AD; Angela de Jong constateerde dat Johnny ‘kennelijk toch geen moeder Teresa is’.

Geschopt en geslagen

Vier maanden na dato liet Johnny zich er gisteren eindelijk over ondervragen in de talkshow Op1. “Johnny de Mol had een turbulent jaar. Hij werd beschuldigd van mishandeling door zijn ex-verloofde. Hij reageert hierop en vertelt over zijn nieuwe programma”, luidde de aankondiging.

Tijs van den Brink: “Johnny, toch eerst nog even over wat er allemaal gebeurd is. Je werd afgelopen jaar beschuldigd van mishandeling en een poging tot doodslag door je ex-verloofde. Je zou haar geschopt en geslagen hebben en de keel hebben dichtgeknepen. Het zijn forse beschuldigingen.”

Geen schoonheidsprijs

Johnny: “Ja, nee, dat is niet fraai als je dat aan je broek hebt hangen. Het zijn beschuldigingen gedaan via een krant.” Tijs: “Naar aanleiding van een boek, hè, van Mark Koster?” Johnny: “Ja. Daar was ook al het een en ander te lezen. Zes jaar na dato had ik hem niet zien aankomen.”

Tijs: “Maar klopt er iets van, van de beschuldigingen?” Johnny: “Nou, onze relatie verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dit soort aantijgingen gaan echt te ver, ja.”

Tijs: “In de zin van: dat is niet gebeurd? Of zeg je van: er was een andere context? Hoe moet ik dat duiden?”

Johnny: “Nou ja, wij hebben er eigenlijk vanaf het begin heel weinig over gezegd, omdat het nogmaals aantijgingen waren via de krant en een boek. Dat hebben we met een reden gedaan. Ja, niet in die context nee, en ook niet zoals het wordt gezegd. Dat durf ik wel glashard te zeggen ja.”

Hardhandig

Tijs: “Er is een geluidsfragment uitgelekt hè? ‘Ik ben heel hardhandig geweest met je en f*cking terecht’, zeg je in dat fragment. ‘Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer gewoon niet uit laten gaan, je hebt me helemaal door elkaar geschud en ik heb gewoon een blauw oog gehad.’ Dan zeg jij: ‘Precies.'”

Johnny: “Ja… Ja, jij leest het voor.” Tijs: “Klopt dat?” Johnny: “Nogmaals: deze relatie verdiende niet de schoonheidsprijs. Ik denk niet dat wij het beste in elkaar naar boven haalden, maar van mishandeling en erger, daar wil ik toch wel heel graag afstand van doen.”

Verbaasd

Tijs: “Ja, want jij zet je in. Heel veel mensen zullen ook verbaasd zijn… Ik was ook verbaasd toen ik het hoorde, van: ‘Hè, Johnny de Mol?! Dit soort dingen? Wat is dit?!’ Je bent vertegenwoordiger van Het Vergeten Kind en meer goede doelen. Hoe moeten we dit plaatsen?”

Johnny: “Het is sowieso vervelend, maar extra vervelend als je ook te maken hebt met gezinnen die daar echt mee te maken hebben. Het was natuurlijk ook wel een gevoelig plekje om het op die manier te spelen, denk ik, maar dat blijft een beetje gissen. We zijn ook ver vandaan gebleven van het hoe en waarom.”

Koel en rustig

Tijs: “Je oogt heel koel en rustig. Werd je niet heel boos of hing het al een tijdje boven je hoofd?”

Johnny: “Ja, natuurlijk. Je wordt ook wel uitgedaagd om een weerwoord te geven, maar verder dan wat ik nu zeg, daar hebben we voor gekozen om het niet te doen. Natuurlijk word je boos. Als je ook zo’n aankondiging doet, terwijl het alweer een tijdje geleden is… Het is niet leuk dat dat aan je broek kleeft.”

Tijs: “En komt er een rechtszaak denk je?” Johnny: “Nee, ik denk het niet. Dat weet ik niet.” Tijs: “Want zij heeft aangifte gedaan hè?”

Johnny: “Wij hebben eerst – in onze ogen – een dreigbrief gekregen, waarin volgens ons wel heel duidelijk staat waarin in elk geval haar raadgevers – want het kwam niet van haarzelf – daarmee wilden. Dat was niet met de vraag of ik een keer de auto kwam wassen. Dat ging volgens ons wel echt om geld.”

Tijs: “Afpersing?” Johnny: “Ja, dus daar zijn we mee naar de politie gegaan. Naar die zaak is het OM nu aan het kijken, maar van hun zaak hebben wij nog niets gehoord.”

Impact

Tijs: “Ondertussen moest jij een nieuw programma maken.” Giovanca Ostiana: “Ging dat samen?”

Johnny: “Ja, natuurlijk. Kijk, zoiets heeft echt wel impact. Vooral wat je net zegt, om de dingen waar ik voor sta. Ook op mijn gezin en mijn vrouw. We hebben nu twee jonge kindjes, maar werken is op een gegeven moment wel weer goed. Om te blijven staan waar je voor staat. Op een gegeven moment moet je er wel weer op uit en je gezicht laten zien, zeker als je vindt dat je jezelf in de spiegel kan blijven aankijken.”

Afspraken met Op1?

Kijkers reageren kritisch op social media. Zij vinden dat Johnny zich wel heel erg op de vlakte houdt. Kijker Bert vraagt zich af of er afspraken zijn gemaakt met de redactie. “Nou, die mocht even makkelijk wegkomen met zijn privé situatie. #afsprakengemaakt.”

Tijs van den Brink ontkent dat kort maar krachtig: “Nope.”

Fragment

Het fragment uit Op1 ziet u onderstaand.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen