Jeroen Pauw: ‘Politici willen niet aan één talkshowtafel met Gordon’

Jeroen Pauw heeft in zijn carrière vaak meegemaakt dat politici niet met bepaalde mensen aan één talkshowtafel wilden zitten. Daarbij werd vaak de naam van Gordon genoemd, verklapt hij.

Jeroen Pauw en Gordon © NPO, RTL

Talkshowoptredens zijn voor politici erg gevaarlijk, omdat ze live op televisie kunnen afgaan als een gieter. Dat hoeft niet eens per se door henzelf te komen, want ook externe invloeden spelen mee. Zo kan een andere gast aan tafel hen keihard aanpakken of voor schut zetten. Vaak stellen politici dan ook allerlei voorwaarden aan een bezoek.

‘Niet met Gordon!’

Jeroen Pauw heeft het in al die jaren als talkshowhost vaak meegemaakt. “Het klopt absoluut dat er politici zijn die zeggen: ‘Ik kom niet als die en die persoon bij je aan tafel zit.’ Dat was al zo toen ik zelf nog achter de microfoon zat. Er was een tijd dat bijvoorbeeld niemand aan tafel wilde zitten met Gordon”, vertelt hij aan Nieuwe Revu.

Talkshows kunnen daar wel aan tegemoetkomen, maar inhoudelijk worden er volgens Jeroen nooit consessies gedaan. “Het is niet zo dat politici enige invloed hebben op de inhoud van programma’s. Dat geldt voor Op1, maar ook voor de talkshows bij RTL en andere zenders.”

‘Been there, done that!’

Zelf was Jeroen er overigens ook geen groot fan van om BN’ers uit de lagere cultuur zoals Gordon en Gerard Joling te interviewen. “Ik heb best lang programma’s gemaakt die ik heel leuk vond, maar waarover ik wel tegen mijn vrienden zei: ‘Waar gaat dit over?'”

Hij vervolgt: “Gerard Joling kwam langs en zong zijn nieuwste kersthit, Frans Bauer was met zijn vrouw naar Chili geweest en at daar chili con carne die heel anders smaakte dan vroeger thuis bij zijn moeder. Dat was hartstikke gezellig, het hoort bij de flair en de fun van het leven en daar kan ik ontzettend van genieten, maar voor mezelf denk ik: been there, done that.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gordon is ooit ontvangen in het Torentje van Mark Rutte. Belachelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen