Jeroen Pauw maakt pikante grap als tv-Sinterklaas: ‘Hier, een Mars!’

Jeroen Pauw maakte gisteren in de door hem geproduceerde talkshow van Johnny de Mol zijn opwachting als Sinterklaas. In die hoedanigheid maakte hij een aantal pittige grappen.

Jeroen Pauw © HLF8

Het was een drukke tv-avond voor Jeroen Pauw: niet alleen verscheen hij als gast in het door hem geproduceerde Op1, maar ook speelde hij Sinterklaasje in het door hem geproduceerde HLF8. Hij speelde naast talkshowhost Johnny de Mol een behoorlijk rebelse goedheiligman. Zo maakte hij onder meer een grap over de Mars-rel rond Britt Dekker.

Dansmarathon

Het is volgens ‘Sint’ Jeroen niet makkelijk om tegenwoordig Sinterklaas te zijn. “Om de drie daken heb je weer zo’n testlocatie. Ik sta dan te balanceren alsof het de Dansmarathon is. Nou, gelukkig, net als met die Dansmarathon: geen hond heeft het gezien.”

Wat is er gebeurd met zijn Zwarte Pieten? “Niemand denkt aan het drama dat ik al die Zwarte Pieten heb moeten ontslaan, meneer de kleine Mol. Dat is helemaal niet makkelijk geweest. Gelukkig heeft de publieke omroep al die Zwarte Pieten weer opgenomen: Arnold Karskens belde.”

Zwarte Pietenjournaal

Arnold is de baas van de nieuwe rechts-populistische omroep Ongehoord Nederland. “Hij is eigenlijk voor opvang in de regio, maar zei: ‘Goed, ik wil die Zwarte Pieten wil hebben. Ik ga een Zwarte Pietenjournaal maken met mijn Ongegeneerd Nederland.’ Mijn Pieten hebben dus toch weer onderdak.”

Daarna maakte hij een grapje tegen de vrouwelijke presentatrices aan tafel: Fidan Ekiz en Eva Eikhout. “De Sint heeft voor jullie trouwens wel een cadeautje meegenomen, want de Sint heeft van Britt gehoord dat als je dit hebt, je een fantastische carrière in Hilversum tegemoetgaat. Geniet ervan, maar gebruik het met name.”

Mars

Jeroen gooide daarop twee Marsrepen op tafel. Het is uiteraard een verwijzing naar de Mars-rel rond Britt Dekker. Zij stelt dat een cameraman van Expeditie Robinson zich grensoverschrijdend heeft gedragen. In ruil voor een Mars-reep zou een hongerige kandidate hem oraal hebben bevredigd.

Tot slot maakte ‘Sint’ Jeroen ook nog een grapje tegen medegast Johan Derksen: “Johan is de oudste nog levende Nederlander op televisie. Johan en ik hebben vroeger nog samen in de klas gezeten! Weet je nog, Johan?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden als Jeroen Pauw een wekelijkse talkshow maakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen