Jan Smit hekelt kritiek op uitspraken bij Johnny de Mol: ‘Onbegrijpelijk’

Jan Smit hekelt de kritiek op zijn uitspraken in de talkshow Johnny de Mol. Daar riep hij lachend dat de nu al twee jaar durende coronapandemie voor hem vooral een soort relaxte vakantie is.

Jan Smit en Britt Dekker © SBS 6

Terwijl er in ons land ongelooflijk veel mensen zijn die zuchten onder de coronapandemie, vertelde Jan Smit vorige week lachend in de Johnny de Mol-talkshow HLF8 dat hij wel een lekkere vakantie vindt. “k ben al twee jaar een soort van vakantie aan het vieren.”

‘Met zoveel geld!’

Jan laat zich niet meer gek maken. Hij heeft er vrede mee voorlopig niet meer te kunnen optreden. “Lekker man dat je er zo in staat”, aldus Johnny de Mol daarop.

“Heerlijk, hè?”, reageert de ene miljonair tegen de andere miljonair.

Britt Dekker lachend: “Ja, dat is handig inderdaad met zoveel geld op de bank.”

Denigrerende Jan

Kijkers reageren cynisch op de houding van Jan. Zo zegt een boze twittermevrouw: “Ja joh, een burn-out in een zucht met vakantie vieren noemen! Het is goddomme keihard overleven. Ik word hier zo fucking pissig over. Degene die zo’n verhaal de wereld in slingert zou zich kapot moeten schamen en weten wat dit doet met de maatschappelijke beeldvorming.”

En ene Judith: “Het beetje sympathie wat ik voor Jan Smit had is weg. Ik durfde nog geen dag de hut uit zonder me schuldig te voelen. Dat hij de luxe heeft het ervan te nemen wil niet zeggen dat dit voor iedereen geldt. Wat een ontzettend denigrerende uitspraak. Bah!”

Jan reageert

Juist op die laatste reactie geeft Jan nu een reactie. “Misschien even het fragment bekijken ipv alleen krantenkoppen lezen. Voor mij voelt de Corona periode als vakantie vieren omdat ik voordien bijna alleen maar aan het werk was. Een persoonlijk gevoel, dus begrijp niet dat ik me daarover schuldig zou moeten voelen. Fijne dag!”, sneert hij.

Is hij boos? “Nee hoor. Ik probeer mensen alleen netjes uit te leggen hoe het zit! (…) Mensen lezen alleen wat ze willen lezen…”

Twitter

Boze Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Smit zegt lachend dat hij de coronapandemie als een vakantie ziet. Ongevoelig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen