Henny Huisman maakt ranzige grap op de radio: ‘Dit kan niet!’

Henny Huisman heeft een ranzige grap gemaakt op de radio over een jongetje dat zijn broek naar beneden trekt om ‘getrakteerd’ te worden door Sinterklaas. “Jezus, hé. Henny, man!”

Henny Huisman © VPRO

Om de zoveel tijd vertelt Henny Huisman een mopje in de radiovariant van Veronica Inside. Het is vaak niet veel soeps, maar ditmaal slaat hij de plank al helemáál mis. Terwijl een van zijn Soundmixshow-pupillen onder vuur ligt vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag bij kinderen, komt Henny met een nogal vergaande grap over kindermisbruik.

Heftige mop

Hoewel Sinterklaas al uit het land is, brengt Henny alsnog een mop over de Goedheiligman: “Een jongetje komt thuis van school en op een gegeven moment hoort hij rare geluiden. Hij hoort het van boven, door de slaapkamerdeur van z’n ouders. Kijkt-ie door het sleutelgat en ziet hij z’n moeder met Sinterklaas in de weer. ‘Oehh, oehhh’, kreunt die moeder. ‘Sint, ik wil een kind!’”

“Tien minuten later komt Sinterklaas naar beneden, ziet hij dat jongetje zitten en daar zegt hij tegen: ‘Zo, zo, en wat wil jij van Sinterklaas?’ ‘Nou’, zegt het jongetje. Die trekt z’n broek naar beneden en bukt voorover, en zegt: ‘Als het niet te veel pijn doet, wil ik graag een nieuwe skelter.’”

‘Dit kan écht niet’

Hoewel sidekick Rick Romijn begint te bulderen van het lachen, is de rest van het Veronica Inside-team behoorlijk geschrokken. “Jezus, hé. Henny, man!”, roept collega-sidekick Niels van Baarlen uit.

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen vindt het echt niet kunnen. “Ohhh!”, slaakt ze uit.

Wilfred Genee vindt het goed dat de moppenrubriek van Henny stopt. “Jongens, dit kán niet! Henny… Het is goed dat we stoppen. Het is echt goed om te stoppen.”

Niels: “Dit kan echt niet, Henny. Zeg sorry!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen