Marco Borsato krijgt nauwelijks steun van collega’s uit het vak: ‘Triest’

Marco Borsato kan op opvallend weinig steun rekenen van collega’s nu hij de meest desastreuze mediastorm uit zijn leven meemaakt. Slechts een enkeling spreekt zijn medeleven met de zanger uit.

Marco Borsato © SBS

Het zullen de bitterste feestdagen ooit worden voor Marco Borsato. De zanger ligt onder vuur en ditmaal niet vanwege de zoveelste stoute secretaresse of een huilinterview, maar vanwege bizarre geruchten. Hij zou, in elk geval volgens RoddelPraat, grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond bij minderjarige meisjes.

Geen steun voor Marco

Nu Marco de geruchten publiekelijk heeft ontkend, zijn de roddels mediabreed opgepakt, ook door ‘serieuze’ media als de NOS, de Volkskrant en het NRC Handelsblad. Als hij daadwerkelijk onschuldig is, dan zijn die geruchten natuurlijk walgelijk en verwerpelijk. Maar collega’s uit het vak lijken toch voorzichtig om hun steun uit te spreken.

Waar is bijvoorbeeld een Rolf Sanchez die dit jaar successen vierde met Marco? Of Maan de Steenwinkel, die volgens hem zo ‘maantastisch’ is? We horen helemaal niemand. Hooguit een Edwin Evers die bij Beau waarschuwt voor een volksgericht. Hij vindt het waanzin dat de media bol staan van de geruchten, terwijl er geen feiten op tafel liggen.

Jim vindt het pijnlijk

Jim Bakkum is een van de weinige artiesten die zich heeft uitgesproken over de kwestie-Borsato. Hij plaatste afgelopen weekend een emotioneel berichtje in zijn Insta-stories. “Ik weet dat dit onderwerp heel gevoelig ligt. En deze reactie is ook geen ‘choosing sides’. Maar ik zie dit met lede ogen aan”, zegt de zanger.

Hij vervolgt: “Wat ongelofelijk pijnlijk hoe je zo jaren aan de top staat, een voorbeeld bent voor vele artiesten en vanuit het niets (wat de waarheid ook is) er finaal van afvalt door de aantijgingen die worden gedaan jegens hem. Vind het diep-, dieptriest…”

‘Ik kies geen kant!’

Tot slot benadrukt Jim wederom dat hij ‘geen kant’ kiest. “Nogmaals: ik kies hier absoluut geen kant, alleen mijn neutrale gevoel als iemand die het net als jullie aanschouwt.”

Met zijn opmerking ‘geen kant’ te kiezen, impliceert Jim natuurlijk dat er twee kanten zijn: die van Marco en die van de vermeende slachtoffers. Maar tot op de dag van vandaag zijn er nog helemaal geen slachtoffers opgestaan. Met die ‘steunbetuiging’ van Jim zal Marco dan ook niet bepaald blij zijn.

Buikpijn

Het is in elk geval opvallend hoe zwijgzaam de BN’ers zijn. Er zijn werkelijk amper steunbetuigingen geuit. Of willen ze gewoon geen ruchtbaarheid geven aan de geruchten? Dat had Angela de Jong bijvoorbeeld. Nou ja, voor ze er een hele column aan wijdde: “Alles wat je erover zegt geeft je buikpijn.”

Het is vooral verbazing, en toch ook twijfel, dat overheerst. Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks: “Ik betrap mezelf er continu op dat ik denk: dit gaat over Marco Borsato, een van dé grootste artiesten van Nederland.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het een teken aan de wand dat niemand zijn steun uitspreekt voor Marco Borsato?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen