Henny Huisman deelt sneer uit aan Ronald Molendijk: ‘Oenebroek’

Henny Huisman denkt dat Ronald Molendijk enkel en alleen een plekje op de Nederlandse televisie heeft gekregen vanwege zijn goede vriend Erland Galjaard, een bekende bobo in de tv-wereld.

Henny Huisman en Ronald Molendijk © RTL, SBS

Ronald Molendijk is dankzij zijn beste maat Erland Galjaard een bekende Nederlander geworden. Toen Erland nog de tv-directeur was van RTL, loodste hij Ronald daar naar binnen. Hij kreeg allerlei tv-klusjes, maar het bekendst werd hij door RTL Boulevard. Toen Erland overstapte naar Talpa, verhuisde ook Ronald mee. Nu zit hij bij Shownieuws.

Henny haalt uit

Het is overduidelijk nepotisme, zegt Henny. Hij is geen fan van ‘muziekdeskundige’ Ronald. “Erland Galjaard heeft zijn beste vriend Ronald Molendijk zowel bij RTL Boulevard als bij Shownieuws een baantje als muziekdeskundige bezorgd. Ik vind die Ronald een ‘oenebroek'”, zegt de presentator in Veronica Superguide.

Uiteindelijk nekt het je als je geen talent hebt, aldus Henny. “Het is beter als je iemand helpt die heel erg goed is. Heb je geen talent, maar wel een bekende vader of moeder, dan krijg je het Dries Roelvink-verhaal.”

Roelvink-verhaal

Wat is het Roelvink-verhaal? “Diens zoons Dave en Donny zijn alleen bekend vanwege het feit dat ze de zoons zijn van Dries. Hun vader heft geen hoogvliegers doorgefokt.”

De showbizzwereld staat sowieso vol met kruiwagenfiles. Het is in principe niet erg als je carrière maakt dankzij je familienaam, vult Özcan Akyol aan: “Maar je moet het ook waarmaken.”

Viktor Verhulst

Iemand die het níet waarmaakt is volgens Özcan de zoon van multimiljonair Gert Verhulst, namelijk Temptation Island-presentator Viktor Verhulst.

“Ik heb bezwaar tegen die zoon van Gert Verhulst, Viktor Verhulst, die Temptation Island presenteert. Die jongen kan helemaal niets. Waarom mag hij zo’n programma presenteren? Dat klopt niet.”

Ontkenning

Terug naar Ronald Molendijk: Erland heeft overigens altijd ontkent dat hij hem naar binnen heeft geloodst bij RTL. “Toen ik hem leerde kennen, heb ik hem niet eens voorgesteld bij Boulevard.”

“Carlo van Lienden, die Boulevard leidde, zei op een gegeven moment: ‘Die Ronald die bij Idols zit is wel een uitgesproken man. Die gaan we eens testen.’”Dat hebben ze gedaan en daar heb ik verder niets mee te maken gehad.”

Dan is het nu nog de vraag hoe Ronald bij Idols terecht is gekomen…

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen